Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2023: Ahlmann

TKD 2023: Ahlmann

Ahlmann en Mecalac bezetten tijdens de TKD maar liefst twee kavels: 144 en 148. Juist door de live demonstraties kunnen ze laten zien dat de multifunctionele machines met minder rijbewegingen, meer werk maken en dus efficiënter ingezet kunnen worden. Duurzaamheid begint tenslotte met de veelzijdigheid van je materieel. Alle machines zijn bovendien voorzien van schone stage 5 motoren.

Bij Ahlmann ligt de focus op de bekende zwenkladers. Nagenoeg de volledige range, van de AS 600 (500 liter) tot en met de AS 1600 (1.600 liter), zal op de kavel aan het werk te zien zijn. Ook de telezwenklader AS 900 met een bakinhoud van 1.000 liter geeft acte de présence in Almere. Ahlmann stelt alles in het werk om ook de 100% elektrisch aangedreven eS 1000 in haar zandbak op de Nobelhorst te hebben draaien. 

Daarnaast brengen ze een uitgebreid programma machines van Mecalac naar Almere. De nieuwe compact loaders MCL2 en MCL8. De MCL2 is de kleinste uit de MCL serie, maar heeft alle kenmerken van de grotere machines. Kracht, hoge storthoogte en hefvermogen zijn de sleutelwoorden die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van de MCL8. Bij de AX knikladers staat gebruiksgemak en prestatie op de voorgrond. Mecalacs mobiele graafmachines 7, 9 en 11MWR hebben een verlaagd zwaartepunt, waarmee deze machines winnen aan stabiliteit en kracht. Het armsysteem van de 15MWR garandeert een grote hefkracht over het gehele bereik. De multigrondverzetmachine 12MTX combineert een laag eigen gewicht met topprestaties. Met 9 ton eigen gewicht kan de machine met gemak bouwelementen van 5 ton plaatsen. De rupsgraafmachines 6, 8 en 10MCR combineren een compacte 7-tons graafmachine met die van een snelle schranklader en dat met een max. snelheid van 10 km/u.

GreenJob

Voor het onderhoud van beplanting, bermen en sloten brengt Ahlmann Nederland een aantal unieke, maar bovenal veelzijdige berm-/slootmaaimachines op de markt. Als basis voor deze machine kan de Mecalac multi-grondverzetmachine 12MTX dienen, maar ook de mobiele graafmachines uit de MWR-serie en de rupsgraafmachines uit de MCR-serie.

Kies voor emissievrij

Ahlmann Nederland is blij en trots om op haar kavel de lang verwachtte Mecalac e12 te kunnen laten zien. Mecalac biedt de eerste 100% elektrische machine die drie essentiële behoeften van de stedelijke bouwplaatsen van vandaag en morgen combineert: inzetduur, prestatie en compactheid. De e12 heeft een record capaciteit van 188 kWh wat zich vertaalt in een ongeëvenaarde inzetbaarheid van 8 aaneengesloten uren. Zonder concessies te doen aan het vermogen, doet hij zijn werk de hele dag zonder de accu’s op te laden. De e12 betekent minder trillingen, minder lawaai en absoluut geen CO2- of fijnstofuitstoot.
In een tijd waarin dieselmotoren steeds vaker uit grote steden worden verbannen, effent de nieuwe e12 van Mecalac de weg naar veiligere, schonere en efficiëntere stedelijke bouwplaatsen.

 

Voor meer informatie: Ahlmann Nederland