Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rubbervering als alternatief voor bladvering

Rubbervering als alternatief voor bladvering

Technische aanpassingen voor individuele toepassingseisen, aantrekkelijke en handige afwerkingen en andere branchespecifieke aanpassingen, alles af fabriek: dat is de specialiteit van MAN Individual. De installatie van de Hendrickson elastomeerophanging voor de achteras is ook een zeer recente toevoeging aan het uitgebreide portfolio van het MAN Centre of Excellence voor modificaties en individualiseringen. Met het lichte, comfortabele en toch zware beladingsvriendelijke alternatief voor de klassieke bladvering behoort het compromis tussen rijcomfort en robuustheid bij constructie en off-road gebruik met zware belading tot het verleden.

Sterk en comfortabel: Ultimaax-ophanging van Hendrickson breidt portfolio van MAN Individual uit
-Elastomeertechnologie zorgt voor verbeterde stabiliteit en geoptimaliseerde hantering bij zware opdrachten
-Alles onder één dak: klanten krijgen nieuwe vering af fabriek in beproefde en beproefde MAN-kwaliteit
"Tegenwoordig worden vrachtwagens steeds meer afgestemd op hun specifieke transporttaak, vooral voor gebruik in de bouw en off-road. Voorbereidingen voor bovenbouw en componenten die bij de opdracht passen, zijn essentieel voor hun operationele prestaties en dus voor de TCO van het transportbedrijf", aldus Johannes Thalmann, hoofd MAN Individual bij MAN Truck & Bus.

Als MAN beschouwen we onszelf als enablers die speciale oplossingen op onze voertuigen implementeren. Zo creëren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Samen met onze partner Hendrickson hebben we nu van de gelegenheid gebruik gemaakt om een innovatie door te voeren in onze achteraseenheid. Dit geeft onze klanten nog een mogelijkheid om het voertuig specifiek naar hun individuele wensen te configureren.
"Ultimaax heeft de lat voor duurzaamheid echt hoger gelegd en is toch tot 250 kg lichter dan vergelijkbare mechanische ophangingen, waardoor het de ultieme elastomere ophangingstechnologie is voor zwaar gebruik. Naast het gewicht wordt ook de CO2-footprint verkleind. Door het lage staalverbruik en het feit dat geen warmtebehandeling nodig is – in tegenstelling tot paraboolveren – wordt een totale besparing van ongeveer 1,0 ton CO2 per achteras gerealiseerd”, zegt Helfried Jelinek, algemeen directeur van Hendrickson Europe. "We werken al geruime tijd samen met MAN en we zijn blij dat we met Ultimaax een extra innovatieve ophangingsoplossing voor hun producten kunnen bieden", vervolgt Jelinek.

MAN Individueel: individuele oplossingen in plaats van compromissen:

Het MAN Kompetenzzentrum voor modificaties en individualiseringen voert speciale conversies uit voor klanten die voertuigen nodig hebben die verder gaan dan de standaard. In München, Wittlich en Krakau voert MAN Truck & Bus modificaties uit aan zowel de bestuurderscabine als aan het chassis, de aandrijflijn en de elektronica. Of het nu gaat om een roestvrijstalen beugel met verlichting voor en andere verfijningen, verlengde CC-cabines en wielbases, of een inbouwkast met magnetron en koffiezetapparaat: MAN Truck & Bus biedt alle individuele oplossingen uit één hand en de klant profiteert van een centraal aanspreekpunt, een oplossing af fabriek en de garantie dat de ombouw wordt uitgevoerd in overeenstemming met de documentatie- en garantierichtlijnen en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Verder voordeel: voertuigservice is mogelijk in elke MAN-vestiging.

Hendrickson Ultimaax: ideale aanvulling op het assortiment

Daarom past Ultimaax voor individuele opdrachten voor zware vrachtwagens perfect in het brede portfolio van MAN Individual: Hendrickson heeft de ophanging speciaal ontwikkeld voor vrachtwagentoepassingen zoals betonmixers, kippers, mijnbouw- en vuilniswagens met zware ladingen, waarbij een vrachtwagen met standaard ophanging snel tegen zijn grenzen aanloopt omdat de ophanging normaal gesproken ofwel te hard is bij leeg rijden ofwel de stabiliteit te lijden heeft onder zware lasten.
Naast een bijzonder goede duurzaamheid en dus een hoog onderhoudsgemak, biedt Ultimaax verbeterde stabiliteit, handling en rijkwaliteit. Dit geldt zelfs voor de zwaarste gebruiksomgevingen waarin voertuigen te maken krijgen met ruwe en onverwachte bodemomstandigheden.

De integratie van de beproefde walking beam-technologie van Hendrickson met de gepatenteerde progressieve veerconstante zorgt voor een balans tussen stabiliteit onder belasting en rijkwaliteit op onbeladen ritten, zelfs in de zwaarste omstandigheden. Dit vermindert ook blijvend de belasting van de bestuurderscabine, het chassis en de carrosserie door schokken en trillingen. Het ontwerp van de loopbalk van de as heeft een centraal draaipunt dat de banden in contact met de grond houdt en zo te allen tijde volledige tractie behoudt, zelfs op zeer oneffen terrein.
Ultimaax is verkrijgbaar met een draagvermogen van 26 ton en is goedgekeurd voor constructie- en zware belastingstoepassingen. 

 

Voor meer informatie over: Hendrickson