Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2023: Scania

TKD 2023: Scania

Scania Nederland toont op de TKD op stand 16 een mooi en gebalanceerd programma voertuigen voor het constructie- en zwaartransport segment. Trucks die uitstekend mee kunnen in de zware omstandigheden die men daar aantreft. Veel aandacht deze keer ook voor de elektrische oplossingen in de vorm van batterij-elektrische (BEV) en hybride-elektrische ((P)HEV) trucks naast de voertuigen met een traditionele verbrandingsmotor. Naast uitstekende terreineigenschappen en een uitgekiende chassis-layout voor de carrosseriebouwers bieden alle trucks met name een uitstekend operationeel rendement.

De Scania XT, een model dat voor alle cabineversies en alle motoren gekozen kan worden, is gemaakt voor de zwaarste klussen. De basis van de Scania XT is een uiterst robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm uitsteekt. Het geeft het voertuig een karakteristiek uiterlijk dat zowel kracht als robuustheid uitstraalt. Daarnaast kunnen klanten van de Scania XT kiezen uit verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het interieur als het exterieur die een bijdrage leveren aan meer productiviteit en de indruk van onverzettelijke kracht versterken.

xEV emissieloos

Steeds vaker worden in aanbestedingen eisen opgenomen omtrent de uitstoot van CO2 bij een bouwplaats of een project. Deze eisen kunnen oplopen tot een volstrekt emissieloze inzet van (logistiek) materieel op de bouwplaats. Daarnaast starten in 2025 in veel binnensteden de milieuzones in het kader van Zero-Emissie-Stadslogistiek. Vaak betekent dit dat men de bouwlocatie alleen met elektrische vrachtwagens kan bereiken. 
Scania heeft een volledig programma elektrische voertuigen. De chassis zijn modulair opgebouwd zodat een grote flexibiliteit mogelijk is. Een e-PTO kan worden gebruikt om emissieloos extra apparatuur aan te drijven. Daarnaast zijn veel carrosseriebouwers inmiddels door Scania getraind in het werken met een Scania e-truck.

Op de TKD presenteert Scania de volgende voertuigen:
-Scania P360 B6x2*4NB PHEV kraan/kipper
-Scania R500 B8x4*4NA XT vacuümzuiger
-Scania P360 B6x2*4NA HEV haakarm/kraan
-Scania 25P B6x2*4NB BEV haakarm
-Scania S 660 A10x4*6NB zwaartransporttrekker
-Scania R450 B8x8 Gryphus (demobaan)

Bijzonder is dat veel van deze chassis af-fabriek geleverd kunnen worden. Dit verkort de levertijd van het complete voertuig aanzienlijk en zorgt er daarmee voor dat het voertuig sneller zijn investering kan terugverdienen.
U treft Scania op de TKD aan op stand 16.

 

Voor meer informatie: Scania