Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Engcon compatitabel met Cat Next Gen hydraulische graafmachines

Engcon compatitabel met Cat Next Gen hydraulische graafmachines

Engcon kondigt met trots de compatibiliteit aan van Engcon's volgende generatie besturingssystemen, DC3, met Cat Next Gen hydraulische graafmachines variërend van 13 tot 35 ton. Hierdoor wordt de installatie van Engcon draaikantelstukken en het besturingssysteem op Caterpillar graafmachines eenvoudiger dan ooit tevoren.

DC3, de volgende generatie besturingssystemen voor Engcon draaikantelstukken, is gebaseerd op een nieuw hardware- en softwareplatform dat installatie en verbinding met door de machinefabrikant geleverde interfaces eenvoudiger maakt in vergelijking met de conventionele aftermarket-installatie van vandaag. Door gebruik te maken van de interface voor ondersteuning van draaikantelstukken van derden, nu beschikbaar op Cat NGH, is de installatie van Engcon draaikantelstukken een klus die binnen enkele uren in plaats van dagen is voltooid.

Fredrik Eklind, productmanager besturingssystemen bij Engcon comments: “Met de toenemende vraag naar onze producten op wereldschaal, vinden we het cruciaal om onze draaikantelstukken toegankelijker te maken en gemakkelijker in de handen van de klant te krijgen. Het is net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant de volledige waarde kan halen uit wat zowel het draaikantelstuk als de machine te bieden hebben. Met de nieuwe interface voor ondersteuning van draaikantelstukken van derden, beschikbaar op Cat NGH en ons DC3- besturingssysteem, kan nu aan beide worden voldaan.

Door het draaikantelstukbesturingssysteem van de volgende generatie van Engcon aan te passen aan de derde interface van Caterpillar, wordt de installatie niet alleen eenvoudiger, maar kan de klant nu ook genieten van alle technologische kenmerken van de Cat NGH in combinatie met een Engcon-draaikantelstuk.

Dankzij de interface kan het draaikantelstuk naadloos worden bediend via de Cat NGH- joysticks. Het is ook volledig compatibel met Engcon's positioneringsoplossing van de tweede generatie, ePS v2, waardoor het draaikantelstuk zowel kantel- als rotatie-informatie rechtstreeks naar de machine kan sturen. De positioneringsinformatie kan vervolgens worden gebruikt in Cat NGH; Cat Grade-oplossingen, Cat Payload- en Cat E-Fence-functies Een draaikantelstuk van Engcon is nu volledig compatibel en klanten kunnen nu gebruikmaken van alle technologie die Cat NGH-graafmachines te bieden hebben, terwijl de cabine intact blijft en zonder extra sensoren.

Het Engcon-systeem dat compatibel is met Cat-interfaces van derden zal later dit jaar op de markt verkrijgbaar zijn. 

 

Voor meer informatie: Engcon