Reportages

Black Beauty

Black Beauty

De kersverse Komatsu-dealer Swinkels Machinery leverde bij Verstegen Grondverzet in Wanroij een nieuwe Komatsu PW160-11 mobiele graafmachine af. In de zwart-oranje bedrijfskleuren valt hij goed op.

Deze PW160-11 is de eerste nieuwe, grote Komatsu graafmachine die Rick Swinkels verkocht heeft sinds zijn dealerschap van het merk. Daarnaast wist Swinkels al de nodige utility machines en enkele jonggebruikte Komatsu’s van 1 tot 34 ton van eigenaar te laten verwisselen. Swinkels Machinery is, via Bia, Komatsu Utility Partner voor Zuidoost-Brabant en Limburg. En zet daarmee Komatsu opnieuw op de kaart in deze regio.

Uitbreiding

Mark Verstegen, eigenaar van M. Verstegen Grondverzet in Wanroij zocht ter uitbreiding van zijn machinepark naar een mobiele graafmachine. “We hebben al een gebruikte Komatsu PC130 rupsgraafmachine binnen ons machinepark. Maar we wilden uitbreiden met een mobiele graafmachine, omdat wij deze nog niet hadden. Ons overige materieel zijn vooral uit compacte machines zoals midi- en minigravers en wielladers. We hebben enkele machines op demo gehad en hierbij waren we vooral door de Komatsu verrast. Hij is sterk, snel en ligt goed in de hand. Dat gaf voor ons de doorslag”, vertelt Mark Verstegen. 

Duitse Japanner

Van oorsprong is Komatsu een Japans merk dat al sinds 1921 bouwmachines produceert. Men bouwt wereldwijd grondverzetmachines in het breedste zin van het woord. Vanaf een minigraver onder 1.000 kg tot aan mijnbouwmachines van meer dan 800 ton. Al jaren is Komatsu dan ook de nummer twee op de wereldranglijst van grondverzetmachinefabrikanten. Vier fabrieken staan in Europa; Newcastle (Engeland), Este (Italië), Düsseldorf en Hannover (Duitsland).
In 1989 verwierf Komatsu aandelen van het Duitse Hanomag. In 2002 werd Hanomag een 100% dochteronderneming van Komatsu. Sinds 2005 worden de Komatsu mobiele graafmachines in Hannover ontwikkeld en gebouwd, speciaal voor de veeleisende Europese markt. De 14 tot 20 ton wegende PW-serie mobiele graafmachines van Komatsu wijken af van de rupsgraafmachines. Niet alleen uiterlijk, maar ook onderhuids. Ze hebben net als bijna alle in Duitsland gebouwde of ontwikkelde mobiele graafmachines loadsensing hydrauliek. Hierdoor is het mogelijk om meerdere functies gelijktijdig en secuur te bedienen, óók tijdens het verrijden van de machine. 

Variabele turbo

De PW160-11 is één van de vier type mobiele graafmachines die Komatsu levert naast de PW148-11, PW158-11 en PW180-11. De machine is uitgerust met een eigen 4,5 liter viercilinder motor die door middel van dieseloxidatiekatalysator en SCR aan de Stage 4 emissienorm voldoet. De met een variabele turbo uitgeruste motor levert een vermogen van 104 kW (139 pk) bij 2.000 omw/min. De grote loadsensingpomp levert 288 liter/min. Het display in de cabine geeft de machinist niet alleen informatie over de toestand van de machine, maar ook over het brandstofverbruik, het instellen van de druk en liters van de extra functies, het camerabeeld en vele andere instellingen.

Rijk uitgerust

Verstegen bestelde bij Swinkels Machinery een van alle gemakken voorziene machine. De Komatsu PW160-11 is al rijkelijk uitgerust af-fabriek, achteraf bouwde Swinkels er ook nog het één en ander op. De machine is uitgevoerd met een hydraulisch verstelbare giek in combinatie met een 2.500 mm lange lepelsteel, deze is voorzien van een GP hydraulische CW snelwissel met hijshaak. Deze laatste word bediend met een separate snelwisselfunctie. Tevens is de giek voorzien van dansonderdrukking voor het comfortabel rijden over de weg en op bouwterreinen. Voor het bedienen van extra hydraulische uitrustingsstukken zoals sloop-sorteergrijper, sloophamer of draaikantelstuk is de machine uitgevoerd met twee proportioneel bediende extra functies. De bovenwagen is rijkelijke uitgevoerd met LED rij- en werkverlichting. 

De onderwagen is aan de achterzijde voorzien van een parallelblad met beschermkap, aan weerszijden bevinden zich kettingkisten en is er een uitklapbare opstap gemonteerd, waarbij er veilig en eenvoudig onder andere AdBlue kan worden getankt of de tankpomp gebruikt worden. De gekozen banden zijn ATB Trexcavator in de maat 315/80R22,5. In het blad is een uitneembare trekhaak gemonteerd met een 24 Volt stekker op de onderwagen, hiermee trekt Verstegen de bakkenwagen.

Kracht en souplesse

Machinist Jan Thijsen heeft inmiddels al de nodige klussen met de PW160-11 gemaakt: “De Komatsu overtuigt in kracht en souplesse. Zware putten zijn totaal geen probleem voor de machine.” Mark Verstegen haakt er op in: “We hebben de PW148-11 op demo gehad en merkten dat we voor onze werkzaamheden toch een maatje zwaarder moesten hebben, daardoor hebben we ook meer reikwijdte, en dat is toch prettiger ”. 

 

Lees het uitgebreide bericht in Bouwmachines 10-2020.