Reportages

Demodag Troost Machinehandel 2022

Demodag Troost Machinehandel 2022

Op zaterdag 12 november 2022 hield Troost Machinehandel een demodag waarbij vele machines uit het uitgebreide programma gedemonstreerd werden.

Troost Machinehandel is al jarenlang actief als dealer van Case grondverzetmachines, maar biedt sinds enkele jaren ook Terex recyclingmachines aan en sinds kort ook hijskranen van dit merk. Daarnaast zijn de dealer van Giant compacte wielladers en Kovaco elektrische schrankladers.

Bekende locatie

De locatie van Troost aan de Chr. Huygensstraat in Numansdorp is niet geschikt voor een demodag, maar hun voormalige locatie aan de Rijksstraatweg 100 wel. Hier is tegenwoordig een vestiging Schot Groep gevestigd. Op het ruime terrein konden de machines dan ook uitvoerig aan de tand gevoeld worden.

Veel nieuws

Doordat de TKD 2022 niet doorgegaan is en Case niet deelgenomen heeft aan Bauma 2022 was dit een uitgelezen kans om de nieuwe Case E-serie rupsgraafmachines en D-serie mini- en midigravers aan het publiek voor te stellen. 
De E-serie rupsgraafmachines omvat op dit moment machines in de klasse van 13 tot 30 ton. Deze wordt echter verder uitgebreid. Op zeer korte termijn zal Case ook weer een uitgebreid programma aan mobiele graafmachines kunnen leveren.
Een zeer welkome aanvulling op de graafmachinerange van Case zijn de mini- en midigravers tot 7 ton van de Italiaanse fabrikant Sampierana. Deze range zal in de toekomst ook naar boven worden uitgebreid met een aantal types.

Het programma aan Terex recyclingmachines die Troost levert is zeer ruim. Hier vallen onder de Terex Ecotec mobiele overslag- en recyclingmachines, shredders en verkleiners, trommelzeven, vlakzeven en transportbanden. 
Sinds dit jaar is Troost tevens importeur van Terex Cranes, een programma ruwterrein- en snelmontagekranen.

Tijdens de demodag stonden er natuurlijk ook enkele Giant compacte wielladers, Case G-serie wielladers en Kovaco elektrische schranklader.
Blikvanger voor de demodag was de Case CX750D, 80 tons rupsgraafmachine met Pladdet triple giek. 

Succesvolle demodag

Troost mag terugkijken op een succesvolle demodag met vele bezoekers die onder een schitterende herfstzon niet alleen genoten van machines maar ook van een natje en een droogje.