Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Inter Metals voegt wederom Fuchs aan het machinepark toe.

Inter Metals voegt wederom Fuchs aan het machinepark toe.

Van der Spek Vianen heeft vanaf haar vestiging in Hardenberg de volgende nieuwe Fuchs overslagmachine geleverd bij Inter Metals. Deze keer is het een nieuwe Fuchs MHL340F die een eveneens door Van der Spek geleverde Fuchs MHL340F gaat vervangen.

Het is zeker niet de eerste Fuchs die door Van der Spek Vianen is geleverd aan Inter Metals, het partnerschap tussen leverancier en klant wordt door Inter Metals zeer gewaardeerd met als resultaat weer mooie nieuwe order voor een Fuchs machine. Naast een Fuchs MHL360F, Fuchs MHL355F, Fuchs MHL340F draaien er ook door van der Spek geleverde Lindner Urraco 95 verkleiners en een Powerscreen Warrior 1400 zeefmachine bij Inter Metals. 

Inter Metals GmbH is al jarenlang een ijzersterk begrip binnen de internationale metaal- en recycling industrie.  Met handelspartners in o.a. Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Oost-Europa, India, Pakistan en China.  Met 20 werknemers verhandelt Inter Metals jaarlijks 70.000 ton aan non-ferro materiaal, waarvan 25% in Zuid en Oost-Azië.

Fuchs MHL340F 

Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie die een bereik heeft van 13,7 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 15,2 meter. Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor met een vermogen van 129 kW (175 pk) die gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen. 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en AdBlue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. 
Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300 mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurt. Gemonteerde Power-LED verlichting zorgt ervoor dat de machine ook in de vroeg- en late uren optimale verlichting geeft op de uit te voeren werkzaamheden. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek