Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma wordt uitgesteld tot oktober 2022

Bauma wordt uitgesteld tot oktober 2022

Bauma, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor bouwmachines, machines voor bouwmaterialen, mijnbouwmachines en bouwvoertuigen, is uitgesteld tot het najaar van 2022. Dit is het resultaat van talrijke discussies tussen Messe München en topvertegenwoordigers van de industrie en de adviesraad. De nieuwe datum is 24-30 oktober 2022. Gezien de bijzonder lange planningstermijnen voor exposanten en organisatoren op 's werelds grootste vakbeurs, moest de beslissing nu genomen worden. Op deze manier hebben exposanten en bezoekers planningszekerheid met betrekking tot de voorbereidingen voor de komende Bauma.

De Bauma zou oorspronkelijk plaatsvinden van 4 tot 10 april 2022. Ondanks de pandemie was de populariteit van de branche hoog en was de boekingssituatie buitengewoon goed. In talrijke gesprekken met klanten kwam echter onlangs tot de conclusie dat de datum in april met te veel onzekerheden beladen is met het oog op de wereldwijde pandemie. Volgens de heersende opinie is het momenteel moeilijk in te schatten of het wereldwijde reizen, dat bepalend is voor het succes van de beurs, over een jaar weer grotendeels ongehinderd zal zijn.

Vooral wereldwijd actieve exposanten die op Bauma klanten van over de hele wereld verwachten en navenant hoge investeringen doen in standbouw, logistiek en hotelcapaciteiten, vroegen om uitstel. Het doorslaggevende voordeel de beurs, die de hele industrie samenbrengt en het middelpunt van alle markten is om te zijn, zagen ze in gevaar als ze zich aan de april-datum hielden.

Met de beslissing hebben exposanten en bezoekers nu duidelijkheid en planningszekerheid, benadrukt Klaus Dittrich, voorzitter van de directie van Messe München: “De beslissing om Bauma uit te stellen was natuurlijk niet gemakkelijk voor ons. Maar we moesten ze nu ontmoeten voordat de exposanten begonnen met het plannen van hun aanwezigheid op de beurs en het doen van de juiste investeringen. Helaas is het, ondanks de vaccinatiecampagne die over de hele wereld is begonnen, momenteel niet te voorzien wanneer de pandemie grotendeels onder controle zal zijn en dat onbeperkt reizen wereldwijd weer mogelijk zal zijn. Hierdoor is deelname voor zowel exposanten als bezoekers moeilijk te plannen en te berekenen. Onder deze omstandigheden hadden we onze centrale belofte niet kunnen nakomen dat 's werelds toonaangevende Bauma-vakbeurs het hele spectrum van de branche beslaat en als geen ander vergelijkbaar evenement een internationaal bereik genereert. De deelnemers aan de laatste Bauma kwamen tenslotte uit meer dan 200 landen over de hele wereld. Daarom is de beslissing consistent en logisch."

Joachim Schmid, algemeen directeur van de VDMA Construction Equipment and Building Material Plants Association, steunt het besluit en juicht het toe dat Messe München gevolg heeft gegeven aan het verzoek van de industrie: “Het besluit is moeilijk, maar het geeft alle betrokkenen de nodige planningszekerheid. De industrie gaat er nu alles aan doen voor een sterke Bauma in oktober 2022. Ook zonder gezondheidscrisis hebben bedrijven te maken met uitdagingen als digitalisering, autonome bouwplaatsen en duurzaamheid en blijven ze scherp om het contact niet te verliezen. Hiervoor hebben ze Bauma nodig als innovatiebarometer en netwerkplatform. We zullen elkaar volgend jaar in oktober allemaal weer ontmoeten in München."

Gedetailleerde antwoorden op alle vragen die rijzen in verband met het uitstel van Bauma vindt u op www.bauma.de Daar krijgen reeds ingeschreven exposanten meer informatie.

Ongeacht het uitstel gaat de technische en organisatorische planning voor Bauma 2022 door. De kern van Bauma 2022 wordt het face-to-face evenement, aangevuld en uitgebreid met digitale aanbiedingen. "Klanten van over de hele wereld kunnen deelnemen aan Bauma, zelfs als ze niet persoonlijk naar München kunnen of willen reizen", legt Klaus Dittrich uit.

In afstemming met de branche zijn de belangrijkste branchethema's voor Bauma 2022 al gedefinieerd. Bauma 2022 zal zich richten op de volgende onderwerpen met betrekking tot de megatrends van digitalisering en duurzaamheid:
• De weg naar nulemissie
• Digitale bouwplaats
• De bouwmethoden en materialen van morgen
• De weg naar autonome machines
• Mijnbouw - duurzaam, efficiënt, betrouwbaar

Deze onderwerpen zullen niet alleen een centrale rol spelen in de presentaties van de exposanten. Ze worden ook geïllustreerd in speciale gebieden zoals de VR Experience en lopen als een rode draad door het ondersteunende programma. Ook de categorieën van de Bauma Innovatieprijs zijn hierop aangepast. Aanvragers kunnen voor het eerst deelnemen in de categorieën digitalisering en klimaatbescherming.

 

Voor meer informatie: Bauma