Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ritchie Bros. verkoopt meer dan 3.800 machines met Moerdijk Live Xperience

Ritchie Bros. verkoopt meer dan 3.800 machines met Moerdijk Live Xperience

Onlangs rondde Ritchie Bros. zijn Moerdijk Live Xperience af in Nederland, waaraan meer dan 3.030 bieders ter plaatse en online uit meer dan 80 landen deelnamen, naast enkele honderden extra evenementbezoekers. Het hoogtepunt van het evenement, gehouden van 10-12 oktober, was een grote materieelveiling met ruim 3.800 bouwmachines, trucks en andere items.

"Onze klanten gebruiken dagelijks onze digitale platforms om te kopen, beheren en verkopen, maar de Moerdijk Live Xperience onderstreepte de onvervangbare waarde van persoonlijk contact. Het evenement stelde onze veilingmeesters en biedersvangers in staat om een spannende live veiling te houden met biedingen ter plaatse en online,” zei Sam Wyant, President Internationale Verkoop bij Ritchie Bros. “Het was een belevenis om de veilingmeesters na bijna drie jaar weer in actie te zien in Moerdijk. We hadden een geweldig publiek op de veilingdag om te bieden, evenals honderden online bieders van over de hele wereld die deelnamen aan de live veiling en Timed Auctions.”
Gedurende de drie evenementdagen werden meer dan 440 graafmachines, 640 hoogwerkers en schaarhoogwerkers, 130 wielladers en andere machines, vrachtwagens en voertuigen verkocht aan de hoogste bieders. Op dinsdag werd een extra live veiling gehouden vanuit Moerdijk, waarbij 60 zware bouwmachines werden geveild die zich in Engeland bevonden en eerder werden gebruikt door de Ierse aannemer McCabe Earthworks.

Enkele hoogtepunten van de Moerdijk veiling:
-Een Mercedes-Benz Arocs 2640 betonpompwagen uit 2020 die verkocht werd voor EUR 165.000
-Een Magni RTH 6.25 telescoopvorkheftruck uit 2022 die verkocht werd voor EUR 160.000
-Een Doosan DX235LCR-5 graafmachine uit 2020 die verkocht werd voor EUR 97.000
-Een Case IH Magnum 340 ROWT MFWD tractor uit 2016 die verkocht werd voor EUR 86.000
-Een Spierings SK 1265 AT-6 6-assige torenkraan uit 2005 die verkocht werd voor EUR 142.500

Feiten over de Moerdijk veiling:
-Meer dan 3.030 bieders deden online en op locatie mee
-Bieders uit 84 landen
-Meer dan 410 verkopers
-Meer dan 3.800 kavels verkocht

Mini vakbeurs, Insights Session en hospitality

De Moerdijk Live Xperience bood naast de veiling unieke manieren om in contact te komen met de industrie. Bezoekers van het evenement woonden een mini-vakbeurs bij met stands van verschillende merken en oplossingen, waaronder Mascus, Rouse, SmartEquip, Ritchie Bros. Financial Services, RB Logistics en meer. Op dinsdagmiddag genoten de aanwezigen ook van een Insights Session met branchekenners Sebastian Popp (CECE), Chris Sleight (Off Highway Research) en Alex Schuessler (SmartEquip). De experts leidden het publiek door fascinerende trends in de materieelindustrie in een reeks boeiende presentaties en sloten af met een interactieve paneldiscussie. Een van de onderwerpen die de sprekers bespraken, was de verschuiving in vraag en aanbod van (bouw)machines op de Europese markt en hoe dit de markt in 2024 zou kunnen beïnvloeden.

 

Voor meer informatie: Ritchie Bros.