Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Slopen op de vierkante meter

Slopen op de vierkante meter

De Sennebogen 825 E sloopgraafmachine heeft al vaker bewezen dat hij flexibel inzetbaar is. Slopen in de productiehallen van een spuitgietfabrikant gebeurt echter niet elke dag.

Het is donker en benauwd. De werkzaamheden tot ver onder het dak van de ca. hal van 1850 vierkante meter. Dikke stalen balken ondersteunen de oude industriële uitrusting, die zijn beste tijd heeft gehad en vervangen zal worden door een nieuwe megacastingfabriek.
Megacasting is een productieproces waarbij meerdere componenten worden gecombineerd tot één gegoten onderdeel. Dit vereist het gebruik van een grote gietmachine met een hogere sluitkracht, waardoor grotere en complexere onderdelen kunnen worden geproduceerd. Megacasting heeft het potentieel om het productieproces van verschillende industrieën radicaal te veranderen.

Sloopgraafmachine midden in een industriële hal

De sloopgraafmachine 825 is met zijn grote bereik precies de juiste machine voor de juiste plek. Gemakkelijke manoeuvreerbaarheid door het rupsonderstel, vergemakkelijkt het werk in een gebouw. Uitgerust met een Oilquick volautomatische snelwissel, Demarec sloopschaar en grijper, worden de afzonderlijke onderdelen doorgesneden en voorgesorteerd voor recycling. Dankzij de lange giek van de Sennebogen 825 E kunnen vanaf het tweede niveau van de hal hele productiegebouwtjes worden opgetild en in stukken geknipt.
Ook moeten er stalen liggers uit de productiehal komen, waardoor er ook zware lasten verplaatst moeten worden.
De sloopgraafmachine 825 E van Sennebogen is op veel plaatsen individueel inzetbaar. Het compacte ontwerp biedt optimale wendbaarheid. Een groot bereik maakt werken op veilige afstand mogelijk, vooral wanneer de machine op grote hoogte werkt.

De gecontroleerde ontmanteling, uitgevoerd door het bedrijf Max Wild GmbH, werd in mei afgerond, omdat de nieuwe megacastingfabriek vanaf het einde van het jaar in gebruik moet worden genomen.
De machinist was zichtbaar enthousiast over de machine van Sennebogen: “De machine is heel eenvoudig te bedienen. Hij reageert op de fijnste impulsen. Met de Sennebogen is het bijzonder eenvoudig om op hoogte te werken.” Met de cabine, die omhoog en ook kantelbaar is, heeft de machinist altijd veilig zicht op het werktuig en de omgeving.

Importeur voor de Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen