Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

New Holland toont elektrische ontwikkelingen voor haar Light Equipment-lijn op Agritechnica 2023

New Holland toont elektrische ontwikkelingen voor haar Light Equipment-lijn op Agritechnica 2023

New Holland kondigt op Agritechnica 2023 de nieuwste updates van haar serie lichte bouwmachines aan; het merk brengt daarvoor de nieuwste ontwikkelingen in elektrische machines naar het evenement, samen met nieuwe introducties in de mini- en midigraafmachineserie en de compacte wielladerserie, plus een nieuwe rupslader om het aanbod van New Holland in landschapsarchitectuur, grondbewerking en bijbehorende toepassingen kracht bij te zetten. Op de show in Hannover worden de producten zowel op de stand van het merk getoond, als ook aan het werk gezet in een nieuw demogedeelte buiten, waar bezoekers de machines op een circuit kunnen testen.

Dankzij de overname van Sampierana door CNH Industrial en de recente opening van de productielocatie in Cesena, Italië (die zich toelegt op de productie van minigraafmachines en minirupsladers, inclusief elektrische modellen) kon New Holland haar productportfolio in lichte machines uitbreiden en tegelijkertijd de aanpassingscapaciteit vergroten en haar aanbod alternatieve aandrijvingen uitbreiden, in aansluiting op de duurzame strategie en Clean Energy Leader-visie van het merk.

Een reeks ontwikkelingen in geheel elektrische lichte machines

Nu, vooral in Europa, steeds meer geluids- en emissievoorschriften worden opgelegd, wordt de focus van de ontwikkeling van machinevermogen steeds meer verlegd naar de elektrificatie van alle machinetypes, inclusief lichte bouwmachines. Daarom, en na de introductie van de eerste geheel elektrische minigraafmachine van New Holland (de E15X, winnaar van een speciale vermelding bij de EIMA Technology Innovation Awards) introduceert het merk nu een nieuw, krachtiger geheel elektrisch model, de E25X Electric Power, die op de beurs in Hannover buiten aan de slag zal gaan in het nieuwe demogedeelte.
De E25X wordt aangedreven door een kobaltvrije batterij van 102 V/32,2 kWh, en zijn milieuprestaties worden nog verder verbeterd door het gebruik van milieuvriendelijke biologisch afbreekbare hydraulische olie, die ook de onderhoudsintervallen verlengt. De autonomie varieert tussen vier en acht uur, afhankelijk van de toepassing en geselecteerde werkmodus, en zonder energieverbruik indien stationair.

De laadtijd van de batterij is slechts 1 uur van 0 tot 80% lading of 1,5 uur met de snelle buitenboordlader van 380 V, en 9-10 uur met het boordsysteem van 220 V. De E25X bevat ook een onderwagen met variabele breedte waarmee de afstand tussen de sporen kan worden gevarieerd van 990-1.300 mm, om de stabiliteit en toegankelijkheid te maximaliseren, terwijl de grote ruimte van de cabine van een graafmachine van een hogere gewichtsklasse behouden blijft.
Als emissievrij voertuig dat zeer weinig geluid maakt, is de E25X ideaal voor projecten die duurzame bedrijfspraktijken bevorderen en voor werkzaamheden in gebieden met emissie- en geluidsbeperkingen. Dankzij de compacte afmetingen is hij de perfecte keuze voor werkzaamheden in de krapste ruimtes of werkgebieden, in toepassingen van landbouw en tuinbouw tot landschapsarchitectuur, graaf- en sloopwerkzaamheden in besloten werkruimtes. Hoewel de kleinere E15X die vorig jaar werd gepresenteerd een machine met een open werkstation is, wordt de E25X ook aangeboden in cabine-uitvoering. Met elektroproportionele bedieningen kan de snelheid van elke beweging afzonderlijk worden aangepast om het machinegedrag af te stemmen op de bestuurdersvoorkeur, terwijl geavanceerde lastdetecterende hydraulica nauwkeurige gelijktijdige bewegingen garanderen.

In het demogedeelte van Agritechnica kunnen bezoekers ook de nieuwe elektrische compacte wiellader, de W40X Electric Power testen, die wederom bestemd is voor binnen-, besloten of stedelijke gebieden. De 1.650 mm brede W40X, met geheel elektrische aandrijving, gebruikt een batterij van 23 kWh met een nominaal vermogen van 39 kW en een actieradius van 3-6 uur, afhankelijk van de toepassing. Het totale bedrijfsgewicht is 3,7 ton en de nuttige belasting van de bak is 1,9 ton, met een standaard bakgrootte van 0,5 kuub.
De nieuwe W40X bevat een innovatief frame voor aankoppeling van de hulpstukken, ontworpen voor elektrische voertuigen op batterij, en biedt dezelfde sterkte en duurzaamheid als een standaardontwerp, maar met een lager gewicht en 5% meer werkenergie. Hij bevat ook een reeks automatische functies voor een eenvoudigere bediening van handelingen met de giek en de bak, zoals terug-naar-graven, terug-naar-rijden en terug-naar-hoogte. De batterijen van alle lichte elektrische machines van New Holland hebben drie jaar garantie.

Herzien en uitgebreid aanbod wielladers

De New Holland-stand zal de W170D bevatten als voorbeeld van de herziene W-serie wielladers. Het nieuwe model biedt een hogere nuttige belasting en hefhoogte, terwijl de heavy-duty assen nu kunnen worden geselecteerd met een ruimere combinatie van differentiëlen: open, volledig vergrendelend of beperkte slip. In aansluiting op de betere prestaties van de machine, bevat hij robuuste assen en een chassis dat is verstevigd in aansluiting op de nieuwe capaciteitsniveaus.
De 2024-serie bevat nog een extra model, de W150D, met een hogere kantelbelasting, grotere scharnierpenhoogte en hogere cyclussnelheden t.o.v. de gevestigde W130D, en is onder andere bestemd voor de biogassector.

De W80C EVO die ook zal worden getoond, maakt deel uit van het Compact Wheel Loader Evolution-programma dat is opgericht om op het Europese continent te concurreren en bevat een vernieuwde bestuurdersinterface; nieuw kleurendisplay en toetsenbord volgens de stijl van de nieuwe wielladers, plus automatische functies en nieuwe modulaire assen voor een topsnelheid van 40 km/u.

Van de minigraafmachinemodellen die op EIMA 2022 in Italië werden geïntroduceerd, brengt New Holland de E20D naar Agritechnica, een van de nieuwe intern geproduceerde machines na de overname van Sampierana. De E20D, die thuishoort in de 1,5-2 ton-klasse die bijna 40% van de verkopen van minigraafmachines vertegenwoordigd, is een model met een kleine draaistraal, ideaal voor werkzaamheden in besloten ruimtes, en is minder dan één meter breed, dankzij het ontwerp van het onderstel met variabele breedtes. Het is het eerste model ter wereld met een tweedelige giek in de 2 ton-klasse en biedt enorme voordelen in het werkbereik in vergelijking met traditionele graafmachines met monogiek. De E20D bevat ook een handig kantelende cabine voor eenvoudige toegang tot alle machineonderdelen.

Nieuwe minirupslader

Op Agritechnica 2023 zal ook de Europese introductie plaatsvinden van een gloednieuwe, lichte en compacte machine van New Holland voor 2024, de C314 minirupslader. De C314, kortgeleden gepresenteerd op evenementen op de Noord-Amerikaanse markt, is nu ook verkrijgbaar in Europa, en vertegenwoordigt een geheel nieuwe machine- en productcategorie voor New Holland in deze regio. De lichtgewicht machine is ontworpen voor directe werking; de bestuurder hoeft alleen maar op het achterplatform te gaan staan en weg te rijden. De ultracompacte maar toch krachtige machine is ideaal voor loonbedrijven actief in landschapsarchitectuur en residentiële bouwondernemingen, met een comfortabel bestuurdersplatform, ergonomische handgrepen met intuïtieve elektrohydraulische bedieningen, radiale giek en een motor van 18 kW (25 pk). Afgezien van het ergonomische ontwerp en bedieningsgemak, verzorgd door de bestuurderspositie, biedt de machine ook hoge maten van veelzijdigheid dankzij meerdere compatibele hulpstukken.

 

Voor meer informatie: New Holland Construction