Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Beaujean neemt nog eens drie Scania’s in gebruik

Beaujean neemt nog eens drie Scania’s in gebruik

Beaujean B.V. Transport & Grondverzet heeft twee Scania P460 8x4*4 trucks met autolaadkraan en haakarm en een Scania R460 4x2 trekker in gebruik genomen. Alle drie de voertuigen zijn voorzien van de zuinige Super 13-liter motor. De relatie met de dealer in Nuth en de betrouwbaarheid van het merk waren voor Guido Beaujean doorslaggevend om wederom met Scania uit te breiden. “De tijd dat een Scania in de werkplaats staat, is minimaal.”

Het transport- en grondverzetbedrijf uit Hoensbroek voegde twee jaar geleden de eerste Scania, een P450 8x4*4 met Hiab kraan en containeropbouw, aan het wagenpark toe. “Het rijcomfort, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak van dit voertuig bevielen zo goed, dat we al snel besloten twee soortgelijke trucks aan te schaffen,” aldus de directeur-eigenaar. De derde werd besteld voor de activiteiten van Beaujean Minerals, het zusterbedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van grondstoffen en manegebodems voor de nationale en internationale ruitersport: een R-serie met 4x2-aandrijving en 460 pk-motor. 

Alleen maar positieve reacties 

Zowel de voertuigen als de opbouw zijn met zorg samengesteld en geoptimaliseerd voor het werk waar ze voor worden ingezet. Beaujean koos voor de Scania P-serie vanwege de lage instap die het in- en uitstappen vergemakkelijkt en liet die voorzien van een verlengde en verhoogde dagcabine voor meer ruimte en comfort. De 10-tons luchtgeveerde vooras zorgt naast extra laadvermogen ook voor een betere rijervaring. De trucks zijn onder andere voorzien van drie camerasystemen, een koelkast, werk-, flits- en zwaailampen en een motor-PTO. 
Dankzij het intern communicatiesysteem en Scania Communicator met Data Access staan de chauffeurs continu in contact met de thuisbasis. “Ik krijg alleen maar positieve reacties en daar doen we het tenslotte voor,” aldus Beaujean, die medewerkersbetrokkenheid hoog in het vaandel heeft staan. “Wanneer een werknemer tevreden is, uit zich dat op alle vlakken. Dat is precies de reden dat we chauffeurs laten meedenken over de configuratie van nieuw materieel.”  
De opbouw van de P-series, een Hiab 232 X-Hipro laad- en loskraan in combinatie met een Ultima26S haakarmsysteem werd geplaatst door Hiab in Elsloo. “We zijn sinds 1987 trouwe klant van Hiab, we willen niets anders. Dat heeft ook in dit geval met de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product te maken.” 

Met open armen ontvangen 

De relatie met Scania Nuth is misschien wel de belangrijkste reden geweest waarom we wederom voor dit merk hebben gekozen,” zegt Beaujean. “De samenwerking verloopt super. We worden met open armen ontvangen en kunnen ook er ook terecht voor onderhoud aan ander materieel. Scania bevalt gewoon ontzettend goed.”  

Wit met twee tinten blauw

Beaujean B.V. Transport & Grondverzet, begin vorige eeuw gestart met het vervoeren van eieren naar Duitsland, is in de loop der jaren gegroeid naar een vooruitstrevend transport- en grondverzetbedrijf met een jong en goed verzorgd wagenpark bestaande uit 15 trucks, variërend van kraanauto’s, kippers en diepladers, en 21 grondverzetmachines. Het bedrijf met de herkenbare kleurencombinatie wit met twee tinten blauw telt 38 medewerkers en wordt inmiddels geleid door de vierde generatie. Diverse sectoren worden bediend, waaronder kabel- en leidingbedrijven, wegenbouwbedrijven, overheden en particuliere aannemers. De nadruk ligt op het vervoer van los gestorte producten, zoals grond, puin en verschillende soorten zand en grind, met kippers voorzien van geavanceerde laad- en loskranen, waardoor ze zelfstandig kunnen opereren tijdens het laden en lossen. 

 

Voor meer informatie: Scania