Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

20 jaar Faymonville productie in Luxemburg

20 jaar Faymonville productie in Luxemburg

De eerste stap richting Luxemburg zette de Faymonville-groep in 1990 met de oprichting van een verkoopkantoor, 2003 volgde de opening van een productielocatie. Dit jubileum biedt de gelegenheid om terug te blikken en vooruit te kijken. Eén ding wordt hierbij duidelijk: Hier ging en gaat het nog steeds in één richting – vooruit.

De openingsceremonie in Luxemburg was een historische stap voor het familiebedrijf. Er was nieuwe capaciteit nodig en zo ontstond er op een oppervlakte van 9000 vierkante meter de productiehal FEL I – de afkorting staat voor Faymonville Engineering Luxembourg.

Voortdurende uitbreiding

In die tijd had de fabriek twee verschillende productielijnen, die 150 binnenladers en 300 MultiMAX- en TeleMAX-voertuigen per jaar produceerden”, blikt Alain Faymonville terug op het begin. Als we dan het productieaantal van circa 1250 voertuigen in 2022 bekijken, wordt al snel duidelijk welk een indrukwekkende ontwikkeling de vestiging sindsdien heeft gekend. Gaandeweg ontstonden er continu nieuwe productiehallen. Het complex FEL II geldt hierbij zowel inzake de efficiënte uitbreiding van de waardecreatieketen als inzake de gebruikte technologieën als maatstaf voor de gehele sector. Als volgend puzzelstuk volgde dan de voltooiing van het kantoorgebouw FEL III. Intussen bedraagt de totale productieoppervlakte 40.000 vierkante meter.

Van de fabriek de wereld in

Begin 2003 waren er 50 medewerkers tewerkgesteld bij FEL in het noorden van Luxemburg. Momenteel werken er in totaal 450 mensen in de fabriek en op kantoor. Ze zijn samen het hart en de ruggengraat achter ons succes. Dankzij de vele vlijtige handen en slimme koppen zijn er in de loop der jaren 18.000 voertuigen geproduceerd in Lentzweiler. Hierin werd bijna 165.000 ton staal verwerkt en in totaal werden er circa 67.000 assen gemonteerd onder voertuigen uit de reeksen MultiMAX, TeleMAX, FloatMAX en co. Het motto hierbij is 'Van de fabriek voor de wereld‘, want zo worden er inmiddels toch in meer dan 100 landen wereldwijd voertuigen uit Luxemburg ingezet.

Het ultieme

Het begrip 'groei' loopt als een rode draad door de ontwikkeling. Jaar na jaar zorgen doelgerichte investeringen voor nieuwe mogelijkheden. In totaal werd tot nu toe in Luxemburg ongeveer 100 miljoen Euro geïnvesteerd in infrastructuur, machinepark en werkomkadering van de medewerkers. Alles wat nodig is voor een probleemloze en snelle productiestroom beantwoordt aan de allerhoogste eisen. Regelmatig worden onder andere nieuwe lasrobots, freesmachines, opspanbanken, draaibanken, persen of plasma- en snijbrandinstallaties aangekocht. En voor de toekomst zal het geïnvesteerde kapitaal ook helpen om de baanbrekende productie-expertise te versterken en uit te breiden. Zo is onder andere voor 2024 reeds de uitbreiding van de leveringshal gepland.

Loyaliteit en verbondenheid

Twee decennia van continue en vooral ook duurzame groei maken van de vestiging in Lentzweiler mede een vast bestanddeel van het Luxemburgse industrielandschap. FEL staat op solide benen en dit in een financieel en politiek stabiel land, waar ook de hoofdzetel van de Faymonville-groep is gevestigd. De medewerkers verdienen in deze context een groot woord van dank. Velen onder hen hebben de ontwikkeling van bij het begin beleefd en mee mogelijk gemaakt. De gemeenschappelijke noemer is steeds de vastberadenheid geweest om de Faymonville Group te positioneren in de wereld van zwaar en speciaal transport door gedrevenheid, assertiviteit en nauwgezetheid.
Flexibiliteit, productiviteit, kwaliteit en innovatie zijn de vier pijlers die het volledige team van de Faymonville-groep in alle vestigingen dagelijks tot leven brengt. En deze aspecten worden gewaardeerd door onze trouwe klanten, die ons hun vertrouwen schenken. De term 'MAX' krijgt bij Faymonville een speciale betekenis, waarbij een familiale sfeer wordt gecombineerd met een uiterst professionele attitude. Dit genereert een sterke loyaliteit, die ook merkbaar was tijdens het jubileumweekend. In totaal kwamen meer dan 2000 bezoekers, waaronder medewerkers, vrienden, familie en jarenlange partners, samen en vierden ze '20 jaar FEL' ... to the MAX!

De belangrijkste mijlpalen in een overzicht

2003: Bouw van de eerste hal FEL I, met een oppervlakte van 9000 vierkante meter
2007: Uitbreiding van de productieoppervlakte naar 17.000 vierkante meter
2008: Uitbreiding van nieuwe magazijncapaciteit met circa 1500 vierkante meter
2009: De productiehal werd met een bijkomende 2500 vierkante meter uitgebreid
2016: Nieuw hallencomplex FEL II, met fabricagelijnen, het logistieke centrum van de hele groep, het leveringscentrum en installaties voor de oppervlaktebehandeling, over een oppervlakte van 16.000 vierkante meter
2023: Oplevering van het kantoorgebouw FEL III
2024: Uitbreidingen van de hal voor leveringen en het staalmagazijn, nieuwe lasrobots

We are 'Faymily'!

De Faymonville-groep versterkt haar rol als aantrekkelijke werkgever. De ontwikkelingsmogelijkheden, het veelvoud aan werkdomeinen en de ultramoderne omgeving, maar ook het gezellige aspect zijn uitstekende argumenten. In de sociale media wordt voortaan ook over vele facetten en anekdotes van de alledaagse werkzaamheden bericht – vaak met een knipoog.

 

Importeur voor Nederland: Hertoghs Carrosseriën
   

Voor meer informatie:

Faymonville