Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Speciale Liebherr R 956 trekt damwanden

Speciale Liebherr R 956 trekt damwanden

Voor het uitvoeren van materiaaloverslag- en trilwerkzaamheden voor damwandwanden heeft het in Oostenrijk gevestigde bedrijf Ragginger gekozen voor de Liebherr rupsgraafmachine R 956. De machine is speciaal ontworpen voor het best mogelijke inzet van deze speciale taken.

Liebherr's Oostenrijkse klant Ragginger gebruikt de R 956 rupsgraafmachine voor materiaaloverslag en trilwerkzaamheden voor damwandwanden. De graafmachine van 72 ton beschikt over een hoog hefvermogen en een haakhoogte van 15 meter, zodat hij een verscheidenheid aan damwandwanden kan hanteren en de benodigde verplaatsingen tot een minimum kan beperken. Daarnaast zorgt het VH-HD onderstel met hydraulisch verstelbare spoorbreedte voor een uitstekende stabiliteit bij het verwijderen van damwanden, terwijl tegelijkertijd het transport over de weg eenvoudiger wordt.

Speciaal ontwikkeld voor grote bouwplaatsen

De rupsgraafmachine is voorzien van een speciale lange, in hoogte verstelbare giek geschikt voor deze toepassing. De kinematica van de giek is ideaal voor heiwerkzaamheden langs damwanden, waardoor er dichtbij de machine een hoge werkhoogte ontstaat. Bovendien maakt de giek een relatief lage transporthoogte mogelijk voor een graafmachine van dit formaat, een belangrijk punt voor de klant, die rekening moet houden met de beperkingen van het verplaatsen van bouwmachines over de weg, vooral door tunnels.
Liebherr heeft de maat van bepaalde cilinders vergroot, om een zo goed mogelijke handling van damwandwanden te garanderen. Het hydraulische systeem is speciaal ontworpen voor gebruik met het triluitrustingsstukken die veel liters nodig hebben. De hydraulische cabineverhoging geeft de machinist het best mogelijke zicht, waardoor de veiligheid op het terrein toeneemt. Met zijn veelzijdige uitrusting wordt de R 956 VH-HD door de klant zelfs gebruikt voor sloopwerkzaamheden met geschikt gereedschap (vergruizer, betonschaar, sloop-sorteergrijper of bak).

Een machine op maat gemaakt in Colmar

Sinds 2020 ontwerpt het Liebherr Application Center op maat gemaakte producten voor een reeks klanten en ontwikkelt het op maat gemaakte rupsgraafmachines op de locatie van Liebherr-France SAS in Colmar. Eén van deze machines is de R 956 voor Ragginger. Het is ontwikkeld om precies aan de eisen van het bedrijf te voldoen. Speciale uitrusting voor de rupsgraafmachine zorgt voor maximale productiviteit voor onze Oostenrijkse klanten, die ook onder de indruk zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van Liebherr-machines.

Maximale prestaties met een laag brandstofverbruik

De R 956 rupsgraafmachine combineert maximale prestaties met een laag brandstofverbruik, wat een noodzaak is voor de uitdagende bouwplaatsen van de klanten. Daarnaast is de machine voorzien van een comfortabele cabine met een groot aantal functies voor nauwkeurig en veilig werken.
Ragginger is een bedrijf gespecialiseerd in grondwerken, zware lasten, metalliseren en werken met damwanden. Het plaatsen en verwijderen van damwandwanden en het intrillen ervan vereisen een uiterst nauwkeurige omgang met speciaal gereedschap en apparatuur. Onze klant beschikt over diverse Liebherr machines voor het succesvol uitvoeren van verschillende soorten bouwprojecten.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr