Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Develon (1)

Intermat 2024: Develon (1)

Develon, voorheen Doosan Construction Equipment, zal voor het eerst verschijnen op de 2024-editie van de Intermat van 24 tot 27 april 2024 in Parijs, Frankrijk. De Develon-stand zal zeker een grote impact maken met een toonaangevende tentoonstelling van nieuwe, ultramoderne machine- en digitale technologieën die voor het eerst te zien zijn op Intermat.

Dit omvat de eerste demonstratie van Develons veelgeprezen Concept-X 2.0 op afstand bediende (autonome) bouwmachineoplossing in Europa, waarbij de sterren van de show betrokken zijn: de toonaangevende autonome bulldozer DD100-CX en de autonome rupsgraafmachine DX225-CX.

De Develon-stand, die voor het eerst zowel de statische tentoonstelling als de demonstratiesecties samenbrengt in het buitengebied van de Intermat, is een stand met twee niveaus en een oppervlakte van 2.024 vierkante meter. Develon toont de volgende producten op de show:

Statisch:
-DTL35-7 compacte rupslader                                                
-DD130-7 compacte bulldozer                                                           
-DL80TL-7 compacte wiellader                                              
-DX10Z-7 / DX17Z-7 / DX27Z-7 / DX85R-7 minigraafmachines         
-DX20ZE / 14W-EREV / DL250-FCEV Zero Emission               
-DX230WMH-7 mobiele overslagmachine
-DX530LC-7K rupsgraafmachine

Demonstratie:
-DA30-7 knikdumper
-DX100WR-7 mobiele graafmachine
-DL420CVT-7 wiellader
-Concept-X 2.0 afstandbediende bulldozer
-Concept-X 2.0 afstandbediende rupsgraafmachine

De stand is ontworpen rond vier pijlers: Carbon Reduction, Going Green, Compact en Innovatie, waarbij de nadruk vooral ligt op nieuwe innovatieve machines en technologieën die koolstofreductie en bredere duurzaamheid ondersteunen om de wereldwijde klimaatcrisis aan te pakken.

Carbon Reduction

​De Develon-stand op Intermat zal nieuwe oplossingen tonen voor C02-reductie in de bouw, waarbij zowel emissievrije als gereduceerde emissietechnologieën aan bod komen.

Emissieloze oplossingen (toekomstige energiesector)

DX20ZE mini-graafmachine, die tijdens de Intermat in première gaat, is de eerste in massa geproduceerde, elektrisch aangedreven graafmachine vervaardigd door Develon. Deze graafmachine van 2 ton combineert een laag geluidsniveau en geen uitstoot met de kenmerken en prestatieverbeteringen die te vinden zijn op de volgende generatie minigraafmachines uit de DX-7-serie.
Naast de DX20 ZE zal op Intermat het 14W-EREV elektrische conceptvoertuig aanwezig zijn, de meest geavanceerde, ultramoderne machine in zijn soort. Deze elektrische graafmachine op wielen is ontworpen met een regenererend aandrijfsysteem (eDrive), een geavanceerd zwenksysteem (eSwing) en eWorking-systemen om maximale efficiëntie zonder uitstoot te garanderen.
Het Future Energies-gebied van de tentoonstelling wordt compleet gemaakt door de DL250-FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle), die een veelzijdig ontwerp met één platform heeft waardoor hij kan worden uitgerust met een brandstofcel-powerpack dat op waterstof werkt, maar de mogelijkheid biedt om over te stappen naar een BEV (Battery Electric Vehicle) door het installeren van een accupakket.

Oplossingen voor verminderde uitstoot

Develon zal ook een aantal oplossingen voor emissiereductie tonen, gebaseerd op brandstofbesparende technologieën en het gebruik van biobrandstoffen zoals HVO en GTL.
Tot de brandstofbesparende technologieën behoort onder meer de eerste verschijning op Intermat in de demonstratieruimte van de Concept-X 2.0 DD100-CX kabeldozer en de DX225-CX kabelrupsgraafmachine . Een ander brandstofbesparend systeem dat op Intermat te zien is, is de 3D-besturing die wordt gebruikt voor de bediening van de Concept-X 2.0 graafmachine en bulldozer en voor de DD130-7 bulldozer en DX85R-7 minigraafmachine.
Aanzienlijke brandstofbesparingen zijn mogelijk via de CVT-transmissie in Develon's DL420CVT-7 wielladermodel, dat in de demonstratieruimte van de stand zal staan, uitgerust met het unieke 'Transparent Bucket'-veiligheidssysteem, dat ook voor het eerst op Intermat wordt getoond. De Transparent Bucket is het eerste veiligheidssysteem in zijn soort dat een oplossing biedt om het gevaar van dode hoeken voor de bakken van wielladers te voorkomen.

Een extra brandstofbesparende functie van Develon is het Virtual Bleed Off (VBO) hydraulische systeem (D-ECOPOWER), dat op de nieuwste versie van de DX530LC-7K 53 ton rupsgraafmachine op het statische display wordt weergegeven.
Een andere brandstofbesparende oplossing die op Intermat wordt getoond is de Full Electric Hydraulic (FEH)-technologie, die vergelijkbaar is met het D-ECOPOWER VBO-systeem en in feite een VBO-systeem is zonder stuurdrukleidingen. Het FEH-systeem wordt geïnstalleerd op de Concept-X 2.0-graafmachine bij Intermat.

Going Green

De Going Green-pijler die de Develon-stand op Intermat ondersteunt, onderstreept de positionering van het bedrijf als de 'groene' voorkeurspartner van de sector voor klanten.
Dit wordt ondersteund door de introductie van identificatielabels op machines, die duidelijke communicatie bieden over hun groene kenmerken [zoals HVO-compatibiliteit (groene diesel); Bio-olie gevuld, enz.]. Het omvat ook Contamination Control aangeboden door Develon met biologische/organische olie geleverd vanaf de assemblagelijn.
Onder de vlag van Going Green zal de stand van Develon de compatibiliteit demonstreren van de machines van het bedrijf voor gebruik met HVO en Gas To Liquid (GTL) diesel.

Compact

Een groot deel van het statische displaygedeelte zal worden gewijd aan Develon's nieuwe reeks compacte machines, waarvan een groot deel voor het eerst op Intermat zal worden getoond. Daartoe behoort ook de nieuwe DTL35-7, het eerste compacte rupsladermodel van Develon. De DTL35-7 beschikt over indrukwekkende kenmerken die hem onderscheiden van zijn concurrenten. Bezoekers zullen ook voor het eerst het nieuwe DD130-7 bulldozermodel van Develon zien, dat een breed scala aan functies biedt en een productieve fijnnivelleringsoplossing biedt voor residentiële en licht commerciële bouwprojecten.
Nieuwe minigraafmachines van Develon die voor het eerst op Intermat worden getoond, zijn onder meer de modellen DX10Z-7 van 1,16 ton, DX17Z-7 van 1,85 ton, DX27Z-7 van 2,8 ton en de DX85R-7 van 8 ton. Alle nieuwe modellen bieden betere prestaties, optimale stabiliteit, extra veelzijdigheid, verbeterd comfort voor de machinist, bestuurbaarheid, duurzaamheid, onderhoudsgemak en onderhoudsgemak.
Een andere compacte machine van Develon op Intermat is de DX100WR-7 11 ton zware mobiele graafmachine, die op de beurs opnieuw voor het eerst wordt getoond in de demonstratieruimte op de stand en zal worden uitgerust met een draaikantelstuk.
Op de demonstratie van compact materieel van Develon zal ook de compacte wiellader DL80TL-7 te zien zijn, die voor het eerst wordt getoond op Intermat, onderdeel van een reeks van vijf modellen van compacte wielladers van 3,5 tot 5 ton.

Innovatie

Het innovatiethema omvat de nieuwe series elektrische en waterstofaangedreven machines, waaronder de DX20ZE-, DL250-FCEV- en 14W-EREV-machines en het innovatieve Transparent Bucket-systeem. Het omvat ook digitale technologieën die worden weergegeven op schermen en monitoren in het hoofdgebouw op de stand, zoals de Develon Smart Quarry, het digitale platform Develon DXP de systemen van Develon Fleet Management.
De Smart Quarry Solution integreert alle bedrijfsprocessen die betrokken zijn bij het runnen van een mijnbouwbedrijf, van het opnemen van bestellingen tot de verkoop met behulp van ICT-technologie om de locatie te beheren en de productiviteit te verhogen met minimale kosten en tijd.
Develon zal ook reclame maken voor de nieuwste versie van het ultramoderne draadloze vlootmonitoringsysteem Develon Fleet Management van het bedrijf, speciaal ontworpen voor het Develon-assortiment. Dit telematicasysteem biedt uitgebreide informatie over de machineprestaties in een dubbele modus (satelliet, mobiel netwerk) en biedt een webgebaseerde oplossing voor wagenpark- en activabeheer die zeer nuttig is voor het beheren van de prestaties en veiligheid van machines en het bevorderen van preventief onderhoud.

 

Voor meer informatie: Develon