Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Primeur: Elektrische Atlas voor Gebr. Poppink

Primeur: Elektrische Atlas voor Gebr. Poppink

Als antwoord op de groeiende vraag naar emissievrij werken, heeft Poppink uit Reutum de eerste nieuwe elektrische mobiele graafmachine van Atlas aangeschaft. Onder toezicht van de Atlas fabriek in Duitsland en in samenwerking met AMT heeft Kemp Groep een gloednieuwe Atlas 165W met succes omgebouwd tot een elektrische Atlas E165W. In de loop van het jaar zal ook de tweede elektrische Atlas aan Poppink worden geleverd.

De elektrische transformatie heeft het uiterlijk van de machine subtiel aangepast, maar de mogelijkheden voor emissievrije opdrachten van grote aannemers is aanzienlijk vergroot. De dieselmotor is vervangen door een elektromotor. De twee lithium-Ion baterijen zijn onderdeel van het nieuw geconstrueerde contragewicht. Daarnaast behoudt de machine z’n originele stabiliteit en originele zwenkradius! Met elk een indrukwekkende energie-inhoud van 184 kWh bieden de accu's de mogelijkheid, bij een gemiddeld verbruik van 35kWh, tot wel 10 uur lang te werken, wanneer ze volledig zijn opgeladen.
De Atlas 165W mobiele graafmachine is standaard uitgerust met een moderne cabine en vernieuwde Climate Control. In de cabine lijkt verder alles onveranderd te zijn. Hetzelfde bedieningspaneel en dezelfde joysticks, nagenoeg alles werkt hetzelfde. Voor het zicht naar achteren is er, zoals standaard op elke Atlas, een achteruitkijkcamera.

De onderhuidse en softwarematige aanpassingen zijn door AMT in samenwerking met Atlas Group uitgevoerd. Dankzij de samenwerking tussen de Atlas fabriek en AMT heeft deze elektrische mobiele graafmachine ook het officiële CE-keur gekregen. 
Hoe kon het ook anders dan dat Poppink de eerste klant is die een elektrische Atlas in gebruik neemt. Deze twee nieuwe elektrische Atlassen worden toegevoegd aan het indrukwekkend Atlas machinepark van de gebroeders Poppink.
Recentelijk hebben de machines van Atlas en nieuwe modeltype gekregen om deze meer overeen te laten komen met de gewichten. Hierdoor is de 150W gewijzigd in de 165W. De typenaam van de elektrische E150W machines die vanaf heden omgebouwd worden, zullen dus worden veranderd naar E165W.

Over Gebr. Poppink B.V. 

Het bedrijf van de gebroeders Poppink-Reutum is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontstaan als (landbouw)loonbedrijf uit een van oorsprong boerenbedrijf. In de jaren zeventig en tachtig heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in vooral grondverzet en wegenbouw. Het loonbedrijf is, mede door de overname van een aantal bedrijven, door de jaren heen stevig gegroeid.
De samenwerkende bedrijven van het loon- en grondverzet, aannemings-, mechanisatie- en dumperbouwbedrijf zijn u graag van dienst. Door het synergie-effect kunnen zij een compleet pakket aan oplossingen bieden. Woorden als Professionaliteit, Resultaatgerichtheid, Klantgerichtheid, Samenwerken en Nauwkeurigheid zijn Gebr. Poppink B.V. op het lijf geschreven. 

 

Voor meer informatie: Kemp Groep