Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Licht gewicht combinatie

Licht gewicht combinatie

Frank Hellinga Infrawerken & Transport uit Eesveen heeft het wagenpark uitgebreid met een MAN TGX 24.480 6x2 trekker.

Frank Hellinga houdt zich bezig met grondverzet, de handel in zand- en grind en transport. Daarvoor zet het bedrijf een vloot in van tien trucks. De nieuwe MAN betreft een uitbreiding van het wagenpark en is de derde MAN in de vloot.
Frank Hellinga: “We hebben een MAN 8x4 en een 10x8, en dit is de eerste trekker. De ervaringen met de MAN-trucks en Wierda Bedrijfswagens zijn erg goed en toen de chauffeur aangaf dat hij graag een MAN wilde, was het voor mij snel beslist. De trucks doen het goed in het verbruik en zijn betrouwbaar, en dat zijn toch de belangrijkste dingen.”

Bijzonder compleet

De MAN TGX is voorzien van de ruime GM-cabine, met daarin een koelkast, een magnetron en een luxe lederpakket. “Deze auto rijdt met split en grind vooral op de langere afstanden binnen Nederland, bijvoorbeeld tussen Limburg en Groningen. De chauffeur overnacht regelmatig in de cabine”, aldus Frank. Een belangrijk argument voor de MAN was ook het lage eigen gewicht. “Mede dankzij de Alcoa-wielen en de lichtgewicht Stas-trailer mag er netto 37 ton lading mee. Om dat goed uit te nutten, zit er een weeginstallatie op de trailer.” Ook is het voertuig voorzien van MAN OptiView. Daarmee behoren de blinde hoeken tot het verleden en is het voertuig altijd volledig in beeld.

Voorkeur van de chauffeur

De nieuwe MAN TGX 24.480 met zijn ruime GM-cabine had de voorkeur van chauffeur Alwin Veurman: “Ik had al ervaring met MAN en dit nieuwe model vind ik gewoon een hele stoere en comfortabele auto.” De truck is voorzien van de MAN D26-krachtbron met 480 pk en een compacte voorloopas, ook wel babyas genoemd, met een wettelijke aslast van 5,2 ton. Daarmee is een hoog laadvermogen mogelijk, terwijl er toch voldoende chassisruimte is voor tanks en de hydrauliekset voor de Stas kippertrailer.

 

Voor meer informatie: MAN Truck & Bus