Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

HD Hyundai toont 80 en 100 tons graafmachines op Hillhead

HD Hyundai toont 80 en 100 tons graafmachines op Hillhead

HD Hyundai Construction Equipment zal zijn grootste machines op de grootste stand tentoonstellen tijdens de Hillhead. Een international show voor mijnbouw, grondverzet en recyclingmachines in Derbyshire (Groot-Brittanië). HD Hyundai zal tijdens het evenement zijn twee grootste Stage 5-rupsgraafmachines en zijn zwaarste wiellader lanceren.

HD Hyundai zal tijdens de Hillhead dit jaar zijn grootste Stage 5-rupsgraafmachines tot nu toe lanceren, de 80 ton wegende HX800A L en de 100 ton wegende HX1000A L. Beide machines voor zwaar gebruik zijn ontworpen voor grondverzet in steengroeven en bulk. De HX800A L wordt aangedreven door een Stage 5-dieselmotor van 403 kW (548 pk), die twee hydraulische pompen van 504 liter/min aandrijft, terwijl de HX1000A L een dieselmotor van 469 kW (629 pk) gebruikt, die drie pompen van 523 liter/min aandrijft.
Deze zware graafmachines zullen HD Hyundai naar een nieuwe sector van de markt brengen in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, en een zeer productieve graaf- en laadoplossing bieden voor mijnen, steengroeven, bulkgrondverzetbedrijven en zware civieltechnische locaties. De HX800A L is geschikt voor gebruik met bakken van 4,25-5,24 kuub en de grotere machine van 100 ton kan werken met bakken van 5,4-6,8 kuub.
Beide machines komen van dochteronderneming Develon.

Het bedrijf zal ook zijn grootste wiellader onthullen, met de lancering van de HL985A. Deze wiellader van 35 ton kan werken met bakken van 7,0 kuub, waardoor het een ideale laad- en overslagmachine is voor de mijnbouw-, steengroeve- en zware civiele sector. De HL985A wordt aangedreven door een dieselmotor van 321 kW (430 pk), beschikt in de standaardconfiguratie over een opbreekkracht tot 28.400 kg en een kiplast bij volledige draaiing van 22.950 kg.

Compacte graafmachines

Terwijl de zwaargewicht machines het middelpunt van de belangstelling zullen zijn op de stand van HD Hyundai, zal het bedrijf Britse klanten ook een eerste kans geven om de onlangs gelanceerde HX-A-serie mini- en midigraafmachines te zien. HD Hyundai zette een nieuwe standaard voor de markt voor compacte graafmachines en introduceerde onlangs acht nieuwe machines, met een bedrijfsgewicht van 1,7-5,5 ton. De machines, aangedreven door Stage 5-motoren met lage emissies, worden aangeboden in zowel conventionele als shortradius zwenkstraal, om tegemoet te komen aan een breed scala aan klanten in verschillende markten.
De HD Hyundai-machines zijn gebouwd om de markt voor compacte graafmachines naar een hoger niveau te tillen en worden geleverd met cilinderbescherming, proportionele joystickbediening, een reeks dozerbladen en lastafhankelijke hydrauliek (loadsensing) op de grotere modellen. Comfortabele, ruime cabines zijn beschikbaar op alle modellen, behalve op de kleinste, waardoor machinisten beschikken over een werkruimte met airconditioning en een hoog niveau aan specificaties en uitrusting.

Hoge impact

HD Hyundai heeft onlangs een reeks HRB-gedempte hydraulische sloophamers aan zijn assortiment toegevoegd. De zes sloophamers, die in verschillende specificatieniveaus kunnen worden besteld, zijn ontworpen voor gebruik met graafmachines in de sectoren van 1,2 tot 26 ton. De grotere modellen worden aangeboden met automatische smering en anti-blank-baktechnologie. Alle sloophamers zijn voorzien van geluiddempende behuizingsontwerpen, waardoor het geluid tot een minimum wordt beperkt en de sloophamers ideaal zijn voor gebruik in stedelijke gebieden.

Volledig bereik

Het bedrijf zal een volledig assortiment uitrustingen tentoonstellen, waaronder mobiele en rupsgraafmachines, samen met extra modellen uit de A-serie wielladers. HD Hyundai zal ook drie van zijn populaire steengroevemodellen demonstreren, waaronder een grote rupsgraafmachine, een grote wiellader en een knikdumper, op de werkende demonstratieruimte rondom het beursterrein.
Bezoekers van de stand van HD Hyundai (Z5) krijgen het beste zicht op de machines aan het werk, aangezien de stand is verhuisd naar een nieuwe locatie, direct voor de demonstratieruimte. Op 1.220 vierkante meter, vergeleken met 750 vierkante op de vorige stand, zal de tentoonstelling twee kijkruimtes omvatten, samen met een scala aan gastvrijheid. 
HD Hyundai zal dit jaar echt groots uitpakken op Hillhead, met onze grootste stand, ons grootste machinepark en de grootste reeks machines die we ooit hebben tentoongesteld”, zegt Lee Appleby, hoofd marketing bij HD Hyundai Construction Equipment Europa. “We kijken ernaar uit om klanten, bezoekers, de media en onze vrienden in de markt voor contentcreatie op de stand te verwelkomen. We zullen de grootste impact maken op Hillhead 2024.

 

Voor meer informatie: HD Hyundai