Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Unplug and Play: Een nieuwe elektrische trio van Yanmar CE

Unplug and Play: Een nieuwe elektrische trio van Yanmar CE

Trouw blijven aan de pioniersgeest die Yanmar al meer dan een eeuw heeft, onthulde Yanmar Compact Equipment EMEA met trots zijn elektrische bouwmachines op Intermat 2024; het op één lijn brengen van de duurzaamheidsdoelstellingen en het voldoen aan de vraag van de markt naar milieubewuste oplossingen.

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) heeft zijn toekomstbestendige serie gelanceerd: een trio met een volledig elektrische wiellader, een minigraafmachine en een rupscarrier, die samen de voorhoede vormen van de bouwplaatsen van morgen. De emissievrije en kabelloos te gebruiken V8e, SV17e en C08e zijn op maat gemaakt om te voldoen aan de uiteenlopende eisen van moderne en duurzame bouwprojecten en werkomgevingen binnenshuis – zonder concessies te doen aan vermogen en prestaties.
De nieuwe elektrische serie komt overeen met het vermogen van Yanmar CE's beroemde compacte uitrusting met interne verbrandingsmotor (ICE), waardoor een naadloze integratie in een breed scala aan toepassingen wordt gegarandeerd. Van landschapsarchitectuur en utiliteitsbouw tot stedelijke en binnenbouw: machinisten kunnen er zeker van zijn dat deze machines klaar zijn om zelfs de zwaarste eisen aan te pakken, en dat alles terwijl ze de strengste emissiewetgeving overtreffen.

SV17e

De SV17e minigraafmachine (1.955 kg bedrijfsgewicht (OW)) combineert naadloos milieuverantwoordelijkheid met topfunctionaliteit. Aangedreven door een robuuste batterij van 18,3 kWh, beschikt hij over twee bedrijfsmodi om de levensduur van de batterij te optimaliseren en zich aan te passen aan verschillende projectvereisten. Hij demonstreert uitzonderlijke prestaties en beschikt over formidabele graafkrachten van respectievelijk 9,9 kN en 8,9 kN vanuit zijn korte en lange armen, en wordt verder versterkt door een krachtige opbreekkracht van 16 kN.
Ideaal voor compacte ruimtes, de SV17e is 2,33 meter hoog en heeft een variabele breedte van 0,98 tot 1,32 meter. De bijna geruisloze werking minimaliseert gehoorverstoring, verhoogt het comfort voor machinisten en maakt hem bijzonder geschikt voor werken binnenshuis, maar ook in milieugevoelige of geluidsbeperkte ruimtes. Bovendien garanderen nul-emissies een meer machinist- en milieuvriendelijke werkruimte. De capaciteiten van de SV17e worden vergroot door een maximale graafdiepte van 2,62 meter, een bereik tot 4 meter en een maximale storthoogte van 2,675 meter. Verbeterde functies, waaronder een LCD-interface en een optionele snellader voor snel opladen met een langzame oplaadtijd (20-80% SOC) van ongeveer 4 uur en een snelle oplaadtijd (20-80% SOC) van ongeveer 2 uur.

V8e

De nieuwe V8e-wiellader (4.500 kg OW) biedt een combinatie van kracht en duurzaamheid, ontworpen om te voldoen aan de veeleisende eisen van moderne bouwomgevingen. De unit beschikt over vier werkmodi (bak, vork, eco, power) om perfect aan de behoeften van de machinist te voldoen, gecombineerd met een bakvolume tussen 0,8 en 1,2 kubieke meter en met een indrukwekkend laadvermogen op de vorken van 1.890 kg om de prestaties te maximaliseren. Hij is verder gekoppeld aan een batterij met hoge capaciteit (verkrijgbaar in standaard 39,9 kWh met een optie om te upgraden naar 53,2 kWh) en biedt tot 4,2 uur continu gebruik in bakmodus. De lader is verder uitgerust met een synchrone motor met een nominaal vermogen van 22 kW en een piekvermogen van 30 kW, waardoor de efficiëntie bij verschillende werkzaamheden wordt vergroot. De V8e wordt ook geleverd met de beste flexibiliteit in zijn klasse, die een volledige werkdag autonomie biedt, en extra laadvermogen aan boord, waardoor de oplaadtijd met de helft wordt verminderd, wat allemaal bijdraagt aan de gemoedsrust van de machinist.
De V8e geeft prioriteit aan de veiligheid en het comfort van de machinist en beschikt over een nieuw ontworpen cabine met beter zicht en comfort; een verstelbare armleuning en stuurkolom, verwarmde stoel en zowel LED-koplampen als LED-werklampen voor optimaal zicht. Voor oplaadgemak wordt het apparaat ook geleverd met een ingebouwde snellader (11 kW standaard, uitbreidbaar tot 22 kW) en bevat het de meest gangbare adapters, waardoor eenvoudige integratie in bestaande stroominfrastructuur mogelijk is. Deze robuuste wiellader combineert de Smart Control-technologie van Yanmar, inclusief vier werkmodi, met de efficiëntie van een elektrische aandrijving op alle wielen, en zet daarmee nieuwe normen voor zowel prestaties als milieuverantwoordelijkheid.

C08e

De C08e rupscarrier van Yanmar (730 - 880 kg OW) is ontworpen om zelfs op de zwaarste terreinen uit te blinken. Hij combineert een krachtige elektromotor die een nominaal vermogen van 5,5 kW en een piekvermogen van 6,5 kW levert, met een hydrostatische transmissie die zorgt voor een soepele bediening en bediening op hellingen tot 20°. De laadbak kan tussen de 0,34 en 0,42 kubieke meter vervoeren, op maat gemaakt voor veeleisende taken. Het voertuig werkt op een batterij van 10,4 kWh, met drie selecteerbare werkmodi – eco, performance en high performance – om het energieverbruik te optimaliseren en de levensduur van de batterij in de meest veeleisende modus tot drie uur te verlengen.
De vervoerder biedt een autonomie van een halve werkdag, afhankelijk van de toepassing. Voor het opladen gebruikt de C08e een standaard externe lader van 3,3 kW, compatibel met een blauwe P17-stekker voor aansluiting op het elektriciteitsnet en een REMA-aansluiting voor directe machinekoppeling, waardoor de batterij in slechts 3,5 uur volledig wordt opgeladen van 20% naar 80%. Met extra functies zoals automatische uitschakeling van de elektromotor en optionele scheepsconfiguraties zet de C08e een nieuwe standaard voor elektrische bedrijfsvoertuigen, waarbij robuuste functionaliteit wordt gecombineerd met milieubewustzijn.

 

Importeur voor België: Cebeko
Importeur voor Nederland:  Geert-Jan de Kok
   
Voor meer informatie:  Yanmar