Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Vincent Bia draagt het stokje over aan zijn zoon

Vincent Bia draagt het stokje over aan zijn zoon

Huidige CEO van Bia Group, Vincent Bia draagt de algemene leiding over aan Romain Bia, die de vierde generatie van de familie vertegenwoordigt. Deze overgang, besloten en bevestigd door de Raad van Bestuur en de familie, weerspiegelt de stabiliteit en continuïteit van het bedrijf, dat al actief is sinds 1902.

Vincent Bia en Romain Bia zullen gedurende een periode van twee maanden, vanaf 1 augustus 2024, het bedrijf samen leiden, zodat een vlotte en efficiënte overdracht kan plaatsvinden. Romain Bia zal op 1 oktober zijn functie als CEO op nemen, terwijl Vincent Bia de rol van Voorzitter van de Raad van Bestuur op zich zal nemen en zijn expertise en strategische visie blijft bijdragen.

Tegelijkertijd is het bedrijf verheugd om de komst van mevrouw Mariem Maiga aan te kondigen als Vice-President Sales & Marketing, ter vervanging van Romain Bia. Met meer dan 20 jaar ervaring in de sector, met name bij Epiroc en Atlas Copco, zal haar missie zijn om de aanwezigheid van Bia Group op de Benelux- en Afrikaanse markten te versterken, waar het bedrijf zijn activiteiten heeft uitgebreid in de distributie van premium merken, waaronder Komatsu, en bijbehorende onderhoudsdiensten.

Vincent Bia toont vertrouwen in deze nieuwe stap: "Het doorgeven van de fakkel aan de volgende generatie is een moment van grote trots en emotie voor mij. Ik ben ervan overtuigd dat Romain de visie, dynamiek en vaardigheden heeft om het bedrijf naar nieuwe hoogten te leiden. Deze overgang waarborgt de continuïteit in de waarden en ambities van ons bedrijf, terwijl het de deur opent naar nieuwe kansen en innovaties."

Romain Bia, toekomstige CEO, deelt zijn visie op de toekomst: "Ik ben zeer dankbaar voor het vertrouwen dat mijn vader, het bedrijf en de Raad van Bestuur in mij stellen. Het leiderschap van de Bia Group op me nemen is een eer en een belangrijke verantwoordelijkheid. Met 1300 gepassioneerde medewerkers en premium partners aan mijn zijde, ben ik ervan overtuigd dat we onze marktpositie verder kunnen ontwikkelen. Digitalisering, duurzaamheid en innovatie zullen belangrijke ontwikkelingsgebieden zijn om meerwaarde te blijven bieden aan onze klanten."

Na 4 jaar in consultancy bij Accenture te hebben gewerkt, trad Romain Bia in 2011 toe tot het bedrijf. In de afgelopen 13 jaar heeft hij 9 jaar in Afrika doorgebracht en 4 jaar in België. Zijn carrière bij Bia is gevarieerd en uitgebreid, waarbij hij begon in de financiën (managementcontroller, directeur van dochteronderneming en regionaal financieel directeur), voordat hij doorgroeide naar managementfuncties, met name als Country Manager in de Ivoorkust en Regionaal Algemeen Directeur in Afrika. Momenteel is hij Vice-President Sales & Marketing, een functie die hij sinds 2021 bekleedt.

 

Voor meer informatie: Bia Group