Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cat blaast volhydraulische CW-snelwisselsysteem nieuw leven in

Cat blaast volhydraulische CW-snelwisselsysteem nieuw leven in

Voortbouwend op tientallen jaren succes in de praktijk met het CW-snelwisselsysteem, kondigt Caterpillar drie nieuwe Cat Hydraulic Connecting CW (HCCW)-koppelingsmodellen aan.

HCCW-snelwisselsystemen sluiten naadloos aan op de hydrauliek van de machine en zorgen ervoor dat machinisten binnen enkele seconden veilig vanuit de cabine kunnen wisselen tussen hydraulische uitrustingsstukken.
De snelwisselsystemen met de HCCW zijn compatibel met elk Cat hydraulisch uitrustingsstuk en geven de machinist de mogelijkheid om het juiste uitrustingsstuk voor de klus te gebruiken, waardoor de algehele productiviteit en het uitrustingsstuk gebruik toenemen. Het snel verwisselen van uitrustingsstukken met de hydraulische verbinding helpt tijd te besparen ten opzichte van het handmatig vast en los maken van slangen. Het in de praktijk beproefde CW-snelwisselsysteem is gebouwd om lang mee te gaan en de kosten laag te houden.

De nieuwe HCCW20, HCCW30 en HCCW40 snelwissels werken met een reeks graafmachines, van 7,5 tot 27 ton. Elk model biedt standaard een hijshaak van 10 ton, en de exclusieve Locking Control System-functie en sensortechnologie meten de positie van de vergrendelingswig en geven de koppelingsstatus aan de machinist aan. Deze voldoen aan de Europese norm EN474, helpen meerdere elektronische en mechanische maatregelen om de bevestiging te beveiligen, zelfs in geval van drukverlies. Visuele en hoorbare bevestigingen in de cabine informeren de machinist over een succesvolle verbinding van uitrustingsstukken.
Het nieuwe ontwerp is voorzien van een verbeterde hydraulische doorlaat om hydraulische beperkingen te verminderen, de opbouw van warmte te minimaliseren en de hoeveelheid motorvermogen die nodig is voor gebruik te verminderen. De koppelingen zijn machinaal bewerkt en gedimensioneerd voor prestaties met een hoge doorlaat en zorgen ervoor dat hydromechanische hulpstukken op volle capaciteit werken met beperkte tegendruk. De hydraulische koppelingen voorkomen van morsen bij het verwisselen van het aanbouwdeel, terwijl het snelkoppelingsontwerp de levensduur helpt verbeteren en het onderhoudsgemak vergemakkelijkt.

Voorhanden zijnde uitrustingsstukken, zoals bakken, kunnen naadloos schakelen tussen bestaande CW- en nieuwe HCCW-koppelingen. Nieuwe hydraulische koppelingsbeugels (HC) maken het gebruik van bestaande hydromechanische gereedschappen zoals scharen, hamers en grijpers met de HCCW mogelijk.
Intern geleide slangen in de koppeling en beugel beschermen tegen schade en verlagen de totale slang- en reparatiekosten. Ze maken gebruik van het vertrouwde snelwisselsysteem met de toevoeging van beproefde, duurzame en goed presterende mannelijke en vrouwelijke snelkoppelingen in de koppeling en de bevestigingsbeugel. Het deksel en de afdichting bieden extra bescherming voor koppelingen en voorkomen vervuiling van het hydraulische systeem.

Specificaties 

Model HCCW20 HCCW30 HCCW40
Min. gewicht graafmachine 7,5 ton 15 ton 20 ton
Max. gewicht graafmachine 15 ton 20 ton 27 ton
Hydr. vergrendingsdruk max. 120 bar 120 bar 120 bar
Hydr. ontgrendingsdruk max. 350 bar 350 bar 350 bar
Gewicht 165 kg 173 kg 180 kg
Capaciteit hijshaak 10 ton 10 ton 10 ton

                                                                                                                                 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar