Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kinshofer neemt Eurosteel over

Kinshofer neemt Eurosteel over

Kinshofer GmbH uit Duitsland en het in Nederland gevestigde bedrijf Eurosteel B.V. kondigen vandaag aan dat zij een definitieve overeenkomst hebben getekend om te fuseren. Volgens de overeenkomst heeft Kinshofer een meerderheidsbelang verworven in Eurosteel.

Al meer dan 50 jaar is Kinshofer een toonaangevende fabrikant van gereedschappen voor autolaadkranen, graafmachines en schrankladers, en ontwikkelt het zijn productassortiment consequent in zowel de kraan- als de graafmachinemarkt om een competente en betrouwbare partner te worden voor OEM's en OED's. Eerdere overnames van Liftall Inc. (Canada), Demarec B.V. (Nederland), RF System AB (Zweden), Auger Torque Group (VK/Australië/China), Solesbee's LLC (VS.), de Doherty Group (Nieuw-Zeeland/Australië), Hammer Srl. (Italië), Cangini Benne Srl. (Italië), Trevi Benne SpA (Italië), Prolec Ltd. (VK) en HGT Greifer-Technologie GmbH (Duitsland) waren andere belangrijke mijlpalen in deze ontwikkeling.

Versterking

De overname van Eurosteel is op twee manieren belangrijk voor Kinshofer; ten eerste versterkt het Kinshofer's portfolio van snelkoppelingen en bakken voor graafmachines en wielladers en ten tweede verbetert het de distributiekanalen van Kinshofer in markten waar Eurosteel zeer sterk is. Met deze stap toont Kinshofer verder zijn toewijding om een wereldleider te zijn op het gebied van aanbouwdelen voor de kraan-, graafmachine- en wiellader industrie.
Eurosteel, een familiebedrijf opgericht in 1985, richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van aanbouwdelen voor grondverzet, recycling en overslag om bouwmachines productiever en duurzamer te maken. 
Het succes van Eurosteel in de sector is gebaseerd op de bijna 40 jaar kennis van de heer Ed Zeelen en zijn team. Met een uiterst geëngageerd en goed opgeleid personeelsbestand zal Eurosteel zijn producten blijven ontwikkelen en produceren en voornamelijk in Europa blijven verkopen via zijn distributiekanalen, maar ook andere bedrijven van de Kinshofer Group zullen Eurosteel-producten aan hun assortiment toevoegen.

One-stop-shopping

Thomas Friedrich, President & CEO van Kinshofer Group, zei: "Kinshofer zet zijn strategie voort om de industrie te voorzien van een 'One-Stop-Shop'-oplossing van uitstekend ontworpen producten om de efficiëntie en, nog belangrijker, winstgevendheid voor zijn klanten te verhogen. De overname van Eurosteel was de volgende stap in onze aanpak om een wereldwijde marktleider te zijn met een solide lokale aanwezigheid."

Ed Zeelen blijft mede-eigenaar van Eurosteel. Hij merkte op: "De concentratie van kennis en competentie, met name in de sectoren grondverzet, recycling en overslag, zal een krachtig centrum vormen voor toekomstige ontwikkelingen waar klanten alleen maar van kunnen profiteren. De combinatie van deze productreeksen zal leiden tot meer baanbrekende innovaties voor de industrie. Het hele Eurosteel-team, dat in zijn geheel aanblijft, is erg enthousiast om deel uit te maken van deze gemeenschappelijke toekomst."

De medewerkers van Kinshofer en Eurosteel werken aan de snelle integratie om klanten wereldwijd te voorzien van hun uitgebreide assortiment producten en diensten. 

Eurotilt

Recent kondigde Eurosteel al een samenwerking met Kinshofer aan. De Venloose fabrikant bouw haar eigen Eurotilt draaikantelstukken, met eigen ophangen aan de bovenzijde en snelwissel aan de onderzijde, waarbij het kantel- en rotatiegedeelte van Kinshofer afkomstig is.

 

Voor meer informatie: Kinshofer en Eurosteel