Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kramer presenteert de nieuwe 5045 wiellader: Gigantisch vermogen, eenvoudig te transporteren

Kramer presenteert de nieuwe 5045 wiellader: Gigantisch vermogen, eenvoudig te transporteren

Kramer presenteert de nieuwe compacte wiellader 5045 en voegt daarmee een nieuw hoogtepunt toe aan zijn productportfolio. Met zijn unieke combinatie van laag eigen gewicht en hoog laadvermogen zet de wiellader nieuwe maatstaven in de 2,8 ton klasse.

Compact, krachtig en ideaal voor transport 

Kramer breidt zijn portfolio uit met de nieuwe 5045 wiellader, die indruk maakt door de combinatie van een laag eigen gewicht en een hoog laadvermogen. Met een bedrijfsgewicht van ongeveer 2.600 kilogram kan de 5045, met een volledige cabine inclusief standaardbak en vorkenbord, eenvoudig worden vervoerd op een aanhangwagen van 3,5 ton, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook de inzet van de machine aanzienlijk verhoogt.
De 5045 wiellader is perfect voor het transport van standaard pallets met klinkers of trottoirbanden en beheerst moeiteloos het laden en lossen van vrachtwagens. Dankzij zijn hoge prestaties en compacte afmetingen is de 5045 ideaal voor gebruik in kleine ruimtes, zoals ondergrondse parkeergarages of parkeergarages met meerdere verdiepingen.

Flexibele motoropties en aangepaste cabineoplossingen

Afhankelijk van de wensen van de klant biedt de 5045 twee motorvarianten: de wiellader is standaard uitgerust met een 19 kW (26 pk) motor, terwijl een 33 kW (45 pk) motor als optie leverbaar is, die een topsnelheid tot 30 km/u mogelijk maakt. Er is ook keuze uit twee cabinevarianten - een comfortcabine met een hoogte van 2,26 meter en een lage cabine met een hoogte van 2,11 meter voor maximale compactheid. Beide cabines bieden uitstekend zicht rondom en ergonomisch geplaatste bedieningselementen voor een eenvoudige en intuïtieve bediening.

Eenvoudige bediening en hoge flexibiliteit

Dankzij het ongedeelde voertuigframe, de hoge stabiliteit, wendbaarheid en het constante laadvermogen is de machine eenvoudig en veilig te bedienen. Bovendien biedt de 5045 drie verschillende besturingsmodi - vierwielbesturing, krabbesturing en voorasbesturing - die het manoeuvreren zelfs in moeilijke situaties vergemakkelijken.
Een ander hoogtepunt van de nieuwe wiellader is de hydraulische snelwissel, die ook wordt gebruikt op de volgende grotere modellen. Voor de klant betekent dit dat bestaande aanbouwdelen nog flexibeler kunnen worden gebruikt. Als optie is het volledig hydraulische Smart Attach snelwisselsysteem verkrijgbaar, waarmee hydraulische aanbouwdelen snel en veilig kunnen worden verwisseld zonder dat de bestuurder de cabine hoeft te verlaten. Deze innovatieve functie bespaart tijd, verhoogt de productiviteit op de bouwplaats en is uniek in deze machineklasse. 

Met de nieuwe 5045 wiellader zet Kramer een nieuwe standaard in de 2,8 ton klasse en biedt een machine die overtuigt op het gebied van prestaties en veelzijdigheid. In de bouw, bij landschapsonderhoud of in stedelijke toepassingen - de 5045 is de ideale partner voor de meest uiteenlopende eisen.

Importeur voor België: Torfs Machinery
Importeur voor Nederland: Kemp Groep
   

Voor meer informatie:

Kramer