Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Develon en Leica Geosystems hebben samen een 3D-machinebesturingsoplossing ontwikkeld

Develon en Leica Geosystems hebben samen een 3D-machinebesturingsoplossing ontwikkeld

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, en Develon presenteren een nieuwe 3D-machinebesturingsoplossing voor de 'Slimme' DX225LC-7X rupsgraafmachine die los kan worden besteld.

De Develon DX225LC-7X is standaard voorzien van Full Electric Hydraulic-technologie (FEH) en een geïntegreerd machinegeleide- en besturingssysteem. Om nog meer efficiëntie te behalen, biedt Develon nu het Leica MC1 3D-machinebesturingssysteem aan als retrofit, speciaal ontwikkeld om naadloos geïntegreerd te worden met de Develon 2D-sensoren en -kalibraties op de DX225LC-7X.
We zijn erg blij met deze baanbrekende samenwerking met Leica Geosystems, waarbij we een naadloze ervaring introduceren voor het realiseren van een 3D-machinebesturingsoplossing voor onze Slimme DX225LC-7X-graafmachine,” aldus Stephane Dieu, Excavators Product Manager voor Develon in Europa. “Via deze samenwerking kunnen bouwbedrijven efficiëntie en duurzaamheid optimaal verenigen, waardoor er een nieuwe innovatiestandaard ontstaat.

De slimme graafmachine van Develon wordt nog slimmer

De Leica MC1-machinebesturingsoplossing is ontworpen om de bestuurder te helpen om nauwkeurig het gewenste resultaat te bereiken. Het Leica MCP80-bedieningspaneel in de cabine toont ontwerpinformatie en realtime indicaties voor graaf- en vulwerk, waardoor de machinist efficiënt het referentiemodel kan volgen bij de werkzaamheden. De oplossing zorgt voor meer nauwkeurigheid en tevredenheid bij de machinist terwijl de productiviteit en duurzaamheid toenemen.
Met trots presenteren wij de Leica MC1 3D-oplossing, speciaal ontwikkeld voor de DX225LC-7X-graafmachine van Develon. Samen ontsluiten we een toekomst waarin marktleiders in de bouw geavanceerde technologieën kunnen toepassen om duurzaamheid en efficiëntie in hun bedrijfsvoering te stimuleren”, stelt Neil Williams, President Machine Control Division bij Leica Geosystems.

Develon graafmachines hebben standaard meer te bieden

Develon graafmachines staan erom bekend dat ze standaard meer innovatieve functies bieden dan andere machines in de markt. Voor het standaard DX225LC-7 model en de rest van Develon's middelgrote DX-7-serie graafmachines bijvoorbeeld, bieden de nieuwe functies belangrijke verbeteringen in de beheersbaarheid van de machine, veelzijdigheid, comfort voor de machinist, inzetbaarheid en rendement op investering, met een sterke focus op verhoogde productiviteit en robuustheid.  
Het slimme DX225LC-7X model tilt dit naar een nog hoger niveau. Naast het FEH-systeem omvat de DX225LC-7X standaard nog meer functies:
-Geïntegreerde 2D machinebesturing
-Halfautomatische 2D machinebesturing
-Laserontvanger 
-E-Fence virtuele wand
-Weegsysteem

 

Voor meer informatie: Develon