Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Standaard qua formaat, uitzonderlijk qua prestaties en ontwerp

Standaard qua formaat, uitzonderlijk qua prestaties en ontwerp

Kobelco Construction Machinery Europe B.V. (KCME) kondigt aan dat aan het uitgebreide assortiment hoogwaardige bouwmachines de nieuwe SK210LC-11 en SK210NLC-11 (versie met smal onderstel) zijn toegevoegd. De nieuwe generatie SK210(N)LC-11 levert superieure prestaties, grotere efficiëntie en productiviteit en volgt het elegante Performance X Design-concept van Kobelco dat de machinist een uitstekende bediening en optimaal comfort biedt in een klasse waarin de concurrentie groot is.

Sinds de ontwikkeling van de eerste generatie SK-graafmachine van 20 ton in 1983 hebben middelzware machines aan populariteit gewonnen door hun veelzijdigheid en geschiktheid voor alle algemene bouwtoepassingen. De nieuwe SK210(N)LC-11 is uitgerust met een Stage 5 Hino-motor, wat de machine een vermogen geeft van 124 kW (169 pk), een opbreekkracht 143 kN (157 kN met Power Boost) en 228 kN trekkracht. De machine beschikt verder over de Independent Travel-functie. Dit betekent dat één hydraulische pomp uitsluitend wordt gebruikt voor het rijden en de andere voor het uitrustingsstuk. Zware voorwerpen kunnen hierdoor soepel en stabiel worden vervoerd over het werkterrein.

Meer hefvermogen

Het hogere bedrijfsgewicht van de machine (21.900-23.500 kg) levert een grotere stabiliteit en verbeterd hefvermogen op ten opzichte van het vorige model. Wanneer de SK210LC-11 is uitgerust met het standaard contragewicht (4.300 kg), is de machine ideaal voor algemene bouwactiviteiten en zuinig qua vervoer (een vereiste in sommige gebieden). Het optionele grotere contragewicht (4.900 kg) kan worden bevestigd voor bijvoorbeeld het gebruik van zware of complexe uitrustingsstukken, zoals een draaikantelstuk.

Net als veel van de grotere graafmachines van Kobelco biedt de SK210(N)LC-11 drie werkmodi: de Eco-, S- en H-modi voor de optimale balans tussen krachtige prestaties en besparing en laag brandstofverbruik (het gemiddelde brandstofverbruik van de SK210LC-10 in Europa is momenteel 10,1 liter per uur).

De nieuwe SK210(N)LC-11 wordt vaak gebruikt in zware omstandigheden en daarom is de duurzaamheid vergroot. Belangrijke onderdelen zijn onder de loep genomen en verbeterd voor stabiele prestaties. Zo zijn het rechter- en linkerzijpaneel en de achterste steunen dikker gemaakt om de body stijver te maken. De grotere diameter van de pen van de bakcilinder draagt bij aan de verbeterde duurzaamheid van verschillende uitrustingsstukken.

Meer comfort

Als onderdeel van Kobelco’s Performance X Design-concept, dat ook werd toegepast op de SK75/85MSR-7 en de onlangs geïntroduceerde SK500/530LC-11-modellen, zijn de cabine, ergonomie en veiligheidsfuncties van de SK210(N)LC-11 verbeterd. De Grammer-stoel met luchtvering en Kobelco-logo biedt uitstekende schokdemping en superieur rijcomfort, en om vermoeidheid bij de machinist zoveel mogelijk tegen te gaan, beweegt de stoel samen met de armleuningen en de hydraulische bediening. De machinist kan de hendels horizontaal bewegen zonder de polsen te draaien. Bovendien reageert het hydraulische bedieningssysteem, dat een upgrade heeft ondergaan, op kortere hendelbewegingen waardoor de machine sneller en nauwkeuriger beweegt en de hendels gemakkelijker te bedienen zijn.

Met de draaiknop kunnen meerdere functies op het 10-inch grote kleurenscherm worden bediend. Door het gebruiksvriendelijke menu is belangrijke informatie, zoals werkmodus, onderhoudsintervallen en brandstofverbruik, gemakkelijk af te lezen. Ook worden op het scherm de beelden van de camera's (bevestigd aan de rechter- en achterkant van de machine) in birds-eye en eagle-eye view weergegeven. De modi voor het debiet van de bak, sloophamer, vergruizer en sloop-sorteergrijper zijn ingesteld vóór de levering, zodat de machinist onmiddellijk aan de slag kan op het werkterrein. De modusinstellingen voor andere uitrustingsstukken zoals de draaikantelstuk, kunnen echter ook gemakkelijk worden toegevoegd of gewijzigd via het scherm.

Verder zijn alle schakelaars en meters in de cabine voorzien van led-achtergrondverlichting voor helder, duidelijk zicht in het donker. Bovendien is de SK210(N)LC-11 standaard uitgerust met airconditioning en heeft de cabine een DAB+-radio (FM/AM, AUX, USB, bluetooth en handsfree telefoon) en een 12V-stopcontact. Voor grotere veiligheid kan een wachtwoord worden ingesteld.

Eenvoudig onderhoud

De lay-out van de radiateur en het koelsysteem vergemakkelijkt het onderhoud via de linkerkant. Ook de Adblue-tank en het luchtfilter met twee elementen zijn gemakkelijker te bereiken. Een nieuwe hydraulische oliefilter voorkomt dat er vuil in de olietank terechtkomt tijdens onderhoudswerkzaamheden en alle vloeistoftanks en -filters zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de grond. De standaard FOPS-bescherming kan worden geopend om de ruit gemakkelijker schoon te kunnen maken.

Het monitoren van de werkstatus van de SK210(N)LC-11 was nog nooit zo eenvoudig met KOMEXS (Kobelco Monitoring Excavator System). Met behulp van satellietcommunicatie en internet kunnen gegevens over de werking van de machine, zoals bedrijfsuren, locatie, brandstofverbruik en onderhoudsstatus, op afstand worden uitgelezen - ideaal voor bedrijven met grote aantallen machines en meerdere locaties.

 Over de introductie van de nieuwe SK210(N)LC-11 merkte Peter Stuijt, productmanager, op: “De concurrentie op de markt voor graafmachines van 20 ton is heel groot, maar de nieuwe Kobelco SK210(N)LC-11 is daar meer dan tegen opgewassen. Door de uitstekende balans tussen prestaties en stabiliteit biedt de SK210(N)LC-11 een superieur hefvermogen en brandstofverbruik en het interieur is helemaal afgestemd op de behoeften van de machinist.

Importeur voor België: De Bruycker-Kemp
Importeurs voor Nederland: Hans van Driel en Kemp Groep

 

Voor meer informatie: Kobelco Construction Machinery Europe