Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Geniet van het comfort van de Hitachi ZX130-7 en ZX135US-7

Geniet van het comfort van de Hitachi ZX130-7 en ZX135US-7

Hitachi geeft eigenaars en machinisten de controle met de nieuwste serie Zaxis-7 middelgrote graafmachines. Met de nieuwe modellen ZX130-7 en ZX135US-7, die voldoen aan Stage 5, kunnen eigenaars de kosten verlagen en de winst vergroten. Door de verbeterde voorzieningen voor comfort en veiligheid voelen machinisten zich op hun gemak in de cabine terwijl ze productief werken.

Meer winstgevendheid

Door de indrukwekkende brandstofzuinigheid verbruiken de in een nieuw jasje gestoken graafmachines ZX130-7 en ZX135US-7 tot 9% minder brandstof dan de vorige modellen, ook dankzij Hitachi’s toonaangevende hydraulisch systeem HIOS V.

De kosten gedurende de gehele levensduur zijn lager door de nieuwe motor die voldoet aan Stage 5, en waarbij geen SCR-systeem nodig is. Ureum, vervanging van filters en het daarbij behorende onderhoud zijn dus niet meer nodig. Met de geheel nieuwe ECO-meter kunnen machinisten de brandstofzuinigheid verder vergroten en de kosten verminderen.

Bovendien kunnen hulpstukken snel worden gewisseld dankzij het verbeterde steunsysteem voor hulpstukken op de monitor. Dit geeft de machinist meer controle, en dankzij de uitstekende inzetbaarheid van de Zaxis-7-graafmachines kunnen eigenaars hun winst verhogen door meer uiteenlopende projecten aan te pakken.

Voel het verschil

Machinisten zullen de perfecte werkomgeving van de opnieuw ontworpen, hypermoderne Zaxis-7 zeker weten te waarderen. De bijzonder ruime ZX130-7 en ZX135US-7 bieden superieure comfort en kwaliteit. Ze behoren tot de stilste machines op de markt en er zijn 16% minder trillingen (in de ZX130-7) dan bij de vorige generatie. De cabine van de ZX135US-7 heeft een 15 cm bredere deuropening en een ruimer interieur, met meer beenruimte voor meer comfort.

De machines zijn door het nieuwe ergonomische bedieningspaneel makkelijk te bedienen en de besturing is goed bereikbaar. De stoel en console bewegen synchroon, zodat machinisten zich aan het eind van de werkdag minder moe voelen. Met de verbeterde opstelling van de pedalen en de ruim voldoende afstand tussen hoofd en plafond is dit de ruimste Hitachi-cabine tot nu toe.

Meer veiligheid

Voor nog meer veiligheid bieden Hitachi Zaxis-7-graafmachines een beter zicht over het werkterrein. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijke kijkhoek van 270 graden van bovenaf en machinisten hebben de keuze uit zes weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Door de nieuwe led-werklampen en een ruitenwisser met een vergroot wisoppervlak kunnen machinisten onder moeilijke omstandigheden met meer vertrouwen werken.

Meer uptime

De ZX130-7 en de ZX135US-7 zijn erop gebouwd om lang mee te gaan en ze zijn grondig getest in speciale Hitachi-faciliteiten in Japan. Er is een breed scala aan nieuwe onderdelen toegevoegd om de betrouwbaarheid verder te vergroten, en door verbeteringen aan de onderwagen gaan de machines langer mee.

De inzetbaarheid is verder gemaximaliseerd door de prioriteit die is gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging. De grotere radiatorkap op de ZX135US-7 biedt bijvoorbeeld plaats aan een grotere accu en maakt eenvoudige toegang tot het radiatornet en het luchtfilter mogelijk.

Machineparkbeheer

Met het brede scala aan aftersalesservices geeft Hitachi eigenaars de volledige controle over hun machinepark en werklast. De systemen Owner’s Site en ConSite voor monitoring op afstand verzenden dagelijks via GPRS of satelliet operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service. Daarnaast geeft ConSite maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij potentiële problemen.

Verder wordt met een unieke innovatieve functie de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. Twee oliesensoren verzenden dagelijks gegevens naar Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Dankzij deze innovatieve functie kunnen klanten er zeker van zijn dat hun graafmachines in goede conditie blijven, en is er minder onderhoud en ongeplande downtime.

Uw eigen visie

De nieuwste Zaxis-7 middelgrote graafmachines zijn ontworpen en gebouwd om aan de eigen visie van machinisten en eigenaars tegemoet te komen”, zegt Wilbert Blom, productmanager voor graafmachines bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V. “We zijn er trots op ze aan onze klanten te kunnen presenteren, omdat we ze de volledige controle over hun wereld willen geven, niet alleen met onze producten, maar ook met onze mensen, oplossingen en diensten.

Importeur voor België: Luyckx
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi Construction Machinery