Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hyundai's koopovereenkomst voor Doosan is goedgekeurd

Hyundai's koopovereenkomst voor Doosan is goedgekeurd

Met de goedkeuring is de weg vrijgemaakt voor een aankoop van een belangrijk belang in Doosan Infracore door de moedermaatschappij van Hyundai Construction Equipment, Hyundai Genuine. De overname is goedgekeurd door de Fair Trade Commission (FTC) en zorgt ervoor dat Hyundai Genuine een belang van 34,4% in Doosan Infracore koopt voor een deal ter waarde van 760 miljoen dollar.

De officiële toezichthouder heeft verklaard dat deze stap de concurrentie op de markt niet zal beperken. Hoewel de twee merken een sterke positie op de Zuid-Koreaanse markt hebben, samen goed voor 51,2% van het segment graafmachines en 66% van het segment van wielladers, zegt de FTC dat het aanbod momenteel de vraag overtreft. Het Volvo CE heeft ook een sterk aandeel op de Zuid-Koreaanse markt, aangezien het bedrijf een deel van haar graafmachines in het land maakt, nadat het deze reeks enkele jaren geleden eerder van Samsung had overgenomen. Als gevolg van de marktomstandigheden zullen Doosan en Hyundai geen machineprijzen kunnen dicteren aan Zuid-Koreaanse klanten. Er is ook een hoge mate van concurrentie voor de wereldmarkt die wordt geboden door andere fabrikanten van bouwmachines (uit China, Europa, Japan en de VS).

Hyundai Genuine werd eerder dit jaar opgericht door Hyundai Heavy Industries Holdings met het oog op het verwerven van een belangrijk belang in Doosan Infracore. Met deze ontwikkeling kan Hyundai Genuine nu een van 's werelds top vijf fabrikanten van bouwmachines worden. Op dit moment zouden de twee gecombineerde merken een gezamenlijke negende plaats op de wereldmarkt voor bouwmachines innemen, met Caterpillar op de eerste plaats en Komatsu op de tweede.

Bron: World Highways