Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: SOMTP

Matexpo 2021: SOMTP

SOMTP Belgium, importeur van Liebherr grondverzetmachines, stelt op Matexpo een reeks machines uit de verschillende Europese fabrieken van het merk voor.

Liebherr France SAS in Colmar, door wie de rupsgraafmachines ontwikkeld en geproduceerd worden, stelt enerzijds het model R930 G8 voor. Deze machine heeft, in vergelijking met de vorige generatie, hogere graaf- en trekkrachten evenals een verhoogd zwenkkoppel met betere prestaties als gevolg. Anderzijds is er een soortgelijke graafmachine in de tons klasse in de nieuwe versie 6.2.

De Oostenrijkse fabrieken van de groep laten u kennis maken met wielladers, bulldozers en verreikers. De L506 Compact, de kleinste uit het gamma, met een kiplast van 3,45 ton, en de L576 XPower met een kiplast van 17,6 ton, ontwikkeld en geproduceerd in Bishofshofen, zijn de pioniers op het gebied van energie-efficiëntie, kracht, comfort en duurzaamheid. 

De PR726 G8 bulldozer, die in de fabriek in Telfs zijn thuisbasis heeft, pakt uit met een nieuwe, geveerde en beter geluiddichte cabine evenals een T 41-7s verreiker in Industry uitvoering met hydrostatische transmissie voor de sector van de materiaalbehandeling of productietoepassingen.

Daarnaast stelt de Duitse fabriek in Kirchdorf zijn compacte A913 graafmachine voor. Deze uiterst flexibele graafmachine biedt een optie van vierwielbesturing met krabbesturing, wat zorgt voor een onbeperkte wendbaarheid op bouwterreinen en in krappe ruimtes. 
Ten slotte is er de LH22 overslagraafmachine met een verlenggiek, voorzien van een Westtech houtkraker “Woodcracker” kop.

De grote primeur op de stand komt eveneens uit de fabriek in Kirchdorf, namelijk de nieuwe TA 230 knikdumper. Dit model wordt voor het eerst op een beurs voorgesteld. De nieuwe TA 230 knikdumper is bekroond met de Red Dot Award: Product Design 2021. Het consistente en moderne machine- en designconcept overtuigde de internationale jury van deskundigen. De knikdumper werd in de eerste plaats ontwikkeld voor het vervoer van materialen. Het is een uiterst robuuste en krachtige machine, ontworpen voor een maximaal laadvermogen bij continubedrijf, zelfs op ruwe terrein. De TA 230 is voorzien van de nieuwe progressieve designtaal van de Generatie 8 machines in het Liebherr grondverzetgamma. Het krachtige en wendbare machineconcept van de knikdumper komt tot uiting op elk niveau van het ontwerp, met een maximale breedte van 3 meter! 
Bij de ontwikkeling van de nieuwe knikdumper werd, naast de maximale prestaties en productiviteit, bijzondere aandacht besteed aan de optimalisering van het zicht in de bestuurderscabine, een comfortabele en doordachte bediening en een optimale LED-verlichting van het rij- en werkgebied, wat mede zorgt voor meer zichtbaarheid en veiligheid voor zowel de bestuurder als de collega’s. Tegelijkertijd biedt de ruim bemeten cabine een hoogwaardig interieur met talrijke opslagruimtes en een groot aantal accessoires. Logisch en overzichtelijk gerangschikte bedieningselementen en talrijke assistentiesystemen zoals de 'Hill Start Assist', de 'Speed Maintenance Assistant' of de automatische tractiecontrole, ondersteunen de bestuurder in zijn dagelijkse werkzaamheden. Extra rijcomfort wordt geboden door de snelheidsafhankelijke besturing die gemakkelijke en nauwkeurige manoeuvres bij lage snelheden en gevoelige sturing bij hogere snelheden mogelijk maakt.

 

Voor meer informatie: SOMTP