Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een nieuwe generatie: eerste overslagmachine uit de G-serie gepresenteerd

Een nieuwe generatie: eerste overslagmachine uit de G-serie gepresenteerd

De Sennebogen 835 G hybride overslagmachine markeert het begin van een nieuwe generatie machines: de G-serie. Maximale energie-efficiëntie, een gebruiksvriendelijk ontwerp en de beproefde verscheidenheid aan uitvoeringen zijn de criteria die klanten kunnen verwachten van de nieuwste generatie groene overslagmachines. De volledig herontwikkelde 835 G is het begin.

Uitgerust met de nieuwste generatie motoren, het innovatieve Green Hybrid energieterugwinningssysteem en de decennialange knowhow van de Sennebogen-ontwikkelaars, kunnen klanten over de hele wereld uitkijken naar een echte Big Step - ze zullen versteld staan.

Het is veel meer dan alleen een nieuwe editie van een klassieker - de Sennebogen 835 G Hybrid is de eerste van een volledig nieuwe generatie overslagmachines. Tien jaar na de start van de uiterst succesvolle E-serie zet de Beierse machinefabrikant de volgende grote stap. De G-serie bundelt de empirische waarden uit de veeleisende overslag in een toekomstgerichte, nieuwe generatie machines.

De G-serie: belangrijkste kenmerken

De nieuwe G-serie is samen te vatten in drie essentiële trefwoorden.
-Geweldige technologische innovatie
-Goedkoper en ecologischer werken en vooral samen
-Totaal machineontwerp voor machinisten, materieelbeheerders en servicemonteurs.
Met de nieuwe editie van de populaire 835 in de nieuwe serie durfde Sennebogen het aan om een ​​absolute allrounder te worden in overslag: met gieklengtes tot 20 meter is de machine gericht op toepassingen in schroot- en houtverwerking en havenactiviteiten. Talrijke onderwagenvarianten, van mobiele onderwagens tot rupsen en stationaire oplossingen, kunnen zoals gebruikelijk worden ontworpen volgens het Sennebogen-modulaire principe.

Hoogst mogelijke efficiëntie: energieterugwinning en geoptimaliseerde hydrauliek

Maar nu naar de innerlijke waarden: de 835 G heeft een zuinige 188 kW (256 pk) Stage 5-dieselmotor. Voor het eerst in deze machinecategorie wordt het motorvermogen aangevuld met het energieterugwinningssysteem dat bekend staat als Green Hybrid, dat het totale systeemvermogen tijdens gebruik aanzienlijk verhoogt. Het resultaat is dat de machine extra werksnelheid krijgt en zelfs de handlingprestaties verbetert met een lager verbruik. Concreet betekent dit een besparing van circa 30% op de brandstofkosten. Het systeem zelf werkt als een gespannen veer die de werkbeweging van de giek ondersteunt. De componenten, een derde hydraulische cilinder op de giek en stikstofopslag achterin, zijn niet alleen veilig gemonteerd, maar ook nagenoeg onderhoudsvrij.

De kwestie van efficiëntie loopt als een rode draad door alle innovaties in de G-serie. De efficiëntie van de overslagmachine is verder verhoogd en de hydrauliek is volledig herzien - elke slanggeleiding, elke diameter en alle klep- en stroomdoorsneden zijn onderzocht en geoptimaliseerd. Het resultaat: een echte afstemming van de hydrauliek door de voelbare ontlasting van het pompsysteem.

Machinistencomfort en veiligheid: grote thema’s in de nieuwe serie

Een belangrijk punt in de verdere ontwikkeling van de nieuwe generatie staat in het teken van de machinist en service. Samen met de nieuwe serie wordt voor het eerst de nieuwe Maxcab-cabine gebruikt. De werkplek van de machinist is geoptimaliseerd en alle instellingen kunnen gemakkelijk worden gemaakt met behulp van het nieuwe toetsenbord en het SENCON-display. Klimaatelementen en luchtstroom, evenals opbergvakken zijn ook geoptimaliseerd. Wat zich heeft bewezen blijft: de beproefde schuifdeur voor een vlotte instap en de ergonomische joysticks. De nieuwe doorlopende voor- en zijramen bieden een vrij uitzicht naar buiten. De constructie en kinematica van de cabineverhoging zijn verder verbeterd en brengen de machinist nu nog comfortabeler naar boven. Standaard kan de cabine traploos worden verplaatst over een hoogteverschil van 2,80 meter, optioneel zelfs tot 3,50 meter - meer is nauwelijks mogelijk.

Ook voor service en dagelijks onderhoud heeft Sennebogen veel geoptimaliseerd. De componenten zijn nog beter toegankelijk, een duidelijk gestructureerd machineontwerp en centrale onderhoudspunten vergemakkelijken het werk. Talrijke treden en handgrepen zorgen voor de hoogste mate van veiligheid voor mens en machine.

Uiteraard is de 835 G Hybrid zoals gebruikelijk nog steeds verkrijgbaar in de elektrische versie. Dit kan ook tot 50% bedrijfskosten besparen. De milieuvriendelijke, emissievrije elektromotor zorgt voor geluidsarm en trillingsvrij werken, zelfs bij de hoogste eisen.

Nu te zien op de beurzen Matexpo en Nordbau

De wereldpremière van de 835 G Hybrid vindt vanaf 8 tot en met 12 september tegelijk plaats op de Matexpo in België en de Nordbau in Duitsland.

Sennebogen 835 G Hybrid - samengevat

Met de nieuwe 835 G Hybrid begint de nieuwe G-serie met een vlaggenschip overslagtechniek. Met gieklengtes tot 20 meter en een breed scala aan configuratiemogelijkheden, dekt de 835 comfortabel een breed scala aan toepassingsgebieden, van schroot tot haven of hout. Naast de talrijke technische optimalisaties springt één ding meteen in het oog: het Sennebogen Green Hybrid energieterugwinningssysteem wordt ook voor het eerst gebruikt in de machinecategorie onder de 50 ton. De combinatie van een derde hydraulische hefcilinder en gasreservoir achterin de machine werkt niet alleen uiterst veilig en betrouwbaar, maar bespaart ook ongeveer eenderde van de bedrijfskosten

-Grote systeemprestaties met 188 kW (256 pk) dieselmotor Stage 5 en energieterugwinningssysteem Green Hybrid
-Hoge capaciteit en bereik voor schroot- en havengebruik: met gieklengtes tussen 16 en 20 meter
-Flexibel modulair systeem: mobiele onderwagen, rupsonderwagen, 4-punts onderwagen of klantspecifieke speciale oplossingen
-Nieuwe Maxcab comfortcabine voor permanent ontspannen werken, standaard hydraulisch geheven over 2,80 meter met herzient bedieningspaneel, zicht rondom en nieuwe veiligheidsvoorzieningen.
-Onderhoud en service eenvoudig gemaakt: de feedback van dealers en klanten is direct in de ontwikkeling van de nieuwe serie gevloeid. Nog betere bereikbaarheid, intelligente onderhoudspunten en een duidelijk machineontwerp maken service en dagelijks onderhoud met de G-Serie nog makkelijker en veiliger.

Importeur voor de Benelux: SMT 

 

Voor meer informatie: Sennebogen