Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo CE geeft een duurzame toekomst met het grootste assortiment elektrische bouwmachines

Volvo CE geeft een duurzame toekomst met het grootste assortiment elektrische bouwmachines

Met drie nieuwe compacte elektrische machines, de L20 Electric, EC18 Electric en ECR18 Electric, toont Volvo Construction Equipment zijn toewijding aan het bouwen van de wereld waarin we willen leven en biedt het als fabrikant het grootste assortiment elektrische bouwmachines in de branche. Klanten hebben nu in totaal vijf modellen om uit te kiezen.

De drie nieuwe modellen zijn vanaf 7 oktober 2021 online te reserveren voor levering in 2022. Het groeiende assortiment elektrische bouwmachines van Volvo CE laat eens te meer zien dat duurzame oplossingen niet alleen een belofte voor morgen zijn, maar een echte innovatie voor vandaag.

Deze nieuwste bouwmachines zijn de volgende stap in Volvo CE's streven om tegen 2040 een netto-uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen te bereiken. Naast het ontwikkelen van waterstofbrandstofceloplossingen en duurzamere producten voor verbrandingsmotoren, heeft de Volvo Group zich tot doel gesteld om in 2030 minimaal 35 procent van alle voertuigen/machines volledig elektrisch aan te bieden.

Melker Jernberg, President van Volvo CE, zei: “We zijn er trots op dat we als fabrikant met 's werelds grootste assortiment elektrische bouwmachines het voortouw mogen nemen in de strijd van onze industrie tegen klimaatverandering. We leveren niet alleen praktische oplossingen voor een duurzamere manier van werken, maar breiden ook de business van onze klanten uit met de grootst mogelijke selectie die het beste bij hun behoeften past."

Bewezen verleden, elektrische toekomst

De compacte wiellader L20 Electric en de compacte graafmachines EC18 Electric en ECR18 Electric completeren het assortiment met de reeds geïntroduceerde L25 Electric en ECR25 Electric. De twee bestaande modellen zijn gevestigd in de geselecteerde markten en bewijzen dat ze kracht en prestaties combineren in een milieubewuster pakket. De drie nieuwe modellen zijn de nieuwste toevoegingen aan Volvo CE's eerste toezegging in de sector om het assortiment compacte wielladers en compacte graafmachines van Volvo om te bouwen naar elektrisch en te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe dieselvarianten.

De L20 Electric is gebaseerd op het beproefde concept van het grotere model L25 Electric. Hij heeft een hefvermogen van 1,8 ton en een parallel frame voor het beste zicht op het aangekoppelde werktuig. De L20 Electric heeft een uitstekende hefhoogte en 100% parallelgeleiding - en is daarom ook perfect voor vorktoepassingen. De elektrische wiellader levert naar verwachting tot zes uur actief werk per lading. Hij wordt geleverd met een accupakket (33 kWh of 40 kWh) en verlaagt de onderhoudskosten met 30 procent. Naast de stillere werkomstandigheden door de bijna geruisloze werking, wordt het gebruiksgemak ook vergroot door de nieuwe automatische parkeerrem met hill stop-functie en een reeks aanpasbare werkmodi.

De korte maar robuuste ECR18 Electric van 1,8 ton biedt dezelfde premium stabiliteit en rijervaring die klanten gewend zijn van zijn dieseltegenhanger, maar met het voordeel van een laag geluidsniveau, minder trillingen en een beter reagerende hydrauliek dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel. Afhankelijk van de omgeving en de taak levert de ECR18 Electric tot vier uur actief werk per lading en profiteert hij ook van een ultrakorte staartradius (perfect voor kleine ruimtes). Tijdens de constructie is er gelet op duurzaamheid - van het sterk geprofileerde contragewicht tot rondom geplaatste staalplaten en slangen die in de giek zijn geïnstalleerd.

De wendbare EC18 Electric is eenvoudig te bedienen en te vervoeren en biedt klanten een kosteneffectieve compacte graafmachine voor toepassingen van 1,8 ton. De variabele onderwagen kan tot minder dan 1 meter worden ingetrokken en tot 1,35 meter worden uitgeschoven, zodat hij zich in de krapste ruimtes kan verplaatsen. Het ontwerp van de machine zorgt ervoor dat de juiste framehoek, giek en cilinder binnen de spoorbreedte blijven, wat leidt tot maximaal zicht en het risico op machineschade vermindert bij het werken in de buurt van obstakels. Naast ergonomische bedieningselementen, een ruime cabine en een reeks aanpasbare instellingen, biedt hij ook de mogelijkheid van een gesloten of open cabine.

Alle drie de toestellen hebben een geïntegreerde on-board lader waarmee ze in minder dan zes uur van 0 naar 100% opgeladen kunnen worden.

Een optionele externe snellader laadt de L20 Electric volledig op in minder dan twee uur, terwijl de ECR18 Electric en EC18 Electric tot 80% opladen in maximaal 1,25 uur. Om een ​​zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen, kunnen Volvo-dealers de verwachte uptime en de optimale laadoplossing berekenen op basis van de activiteit van de klant. Met elk van deze bouwmachines kunnen klanten werken in geluidsgevoelige ruimtes en buiten de standaard werkuren, maar ook in CO2-emissievrije projecten en binnenshuis, zonder dat dure rookafzuigsystemen nodig zijn.

Slimme oplossingen voor slimme machines

Klanten van alle vijf elektrische modellen zullen binnenkort ook kunnen profiteren van een nieuwe fleetmanagementoplossing die speciaal is ontwikkeld voor bewaking op afstand van elektrische bouwmachines. De Electrical Machine Management Application (EMMA) biedt waardevolle inzichten in het batterijniveau en de resterende werktijd, laadstatus, geografische locatie en nog veel meer om klanten te helpen de uptime te verhogen.

Net als bij de eerste elektrische modellen die in 2019 werden geïntroduceerd en in 2020 werden gelanceerd, biedt Volvo CE een boekingstool voor klanten om een ​​van deze drie nieuwe bouwmachines te reserveren, beschikbaar in 12 Europese landen, waaronder de Benelux-landen. Klanten die vóór 31 december 2021 online reserveren, ontvangen een extra bonus: een gratis Volvo-wielladerbak bij de L20 Electric en twee gratis Volvo-graafbakken bij de ECR18 Electric of EC18 Electric.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo CE