Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Yanmar toont prototype van elektrische minigraver: de nieuwe SV17e

Yanmar toont prototype van elektrische minigraver: de nieuwe SV17e

Yanmar Compact Equipment heeft een lange en welverdiende reputatie voor het leveren van brandstofefficiënte en duurzame motortechnologie. Nu brengt het bedrijf zijn expertise op het gebied van motoren en minigraafmachines op het gebied van elektrificatie in met zijn eerste prototype van een elektrische minigraafmachine: de nieuwe SV17e. Deze innovatie is een belangrijke strategische stap in de transformatie voor Yanmar Compact Equipment.

"Ons doel is om samen met onze dealerpartners sterkere relaties op te bouwen en een nog grotere klantwaarde te creëren." zei CEO, Giuliano Parodi. “Onze transformatie zal ons hele bedrijf omvatten en nieuwe producten met alternatieve brandstoftechnologieën omvatten. Het SV17e-prototype is een duidelijke demonstratie van onze intentie om een ​​duurzaam bedrijf op te bouwen voor onze klanten en dealerpartners.

De SV17e is een minigraafmachine gericht op klanten op de Europese markt en speelt in het segment van 1,5 tot 2,0 ton. Aangedreven door een efficiënte elektrische aandrijving en 48-volt batterijen met snel oplaadvermogen, is het een stille, emissievrije machine die is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende emissiebeperkingen. In lijn met het streven van Yanmar Compact Equipment om een ​​uitzonderlijke klantervaring te creëren, gaat de aantrekkingskracht van de SV17e verder dan alleen een elektrische machine te zijn. Het ontwerp- en engineeringteam heeft zich ten doel gesteld een machine te bouwen die het hoogste niveau van comfort, ergonomie en operationele kracht, precisie en controle biedt.

Leverbaar pas na Bauma 2022

"Ons prototype is belangrijk omdat het aantoont dat we in staat zijn om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze zeer gerespecteerde conventionele motortechnologie in de arena van elektrificatie te brengen", legt Cedric Durand, Director Product Management EMEA, uit. “Maar we zijn verder gegaan. Zoals altijd vormt de machinist het hart van deze machine en we hebben onszelf uitgedaagd om het comfort, het vermogen, de controle en de precisie te leveren waarvan wij denken dat ze de verwachtingen van professionele machinisten zullen overtreffen.

Ter voorbereiding op de start van de verkoop op Bauma 2022 ondergaat het prototype SV17e momenteel het krachtige producttestregime van Yanmar. Deze zware veldtesten zijn compromisloos in hun grondigheid om een ​​compromisloos niveau van duurzaamheid en betrouwbaarheid in het ontwerp en de engineering te garanderen.

Volgens Director Engineering EMEA, Sota Takami: "We zijn erg tevreden met de prestaties tot nu toe - zoals je zou verwachten, hebben we een rigoureus testregime dat elk aspect van de machine tot het uiterste drijft. De machine heeft in al deze tests zeer goed gepresteerd. We zijn vooral tevreden over het vermogen en de besturing van de machine. Natuurlijk is dit een stille, emissievrije machine, maar dat is op zich niet genoeg. We moeten een goed gevoel creëren bij de machinist Ik heb er alle vertrouwen in dat professionele machinisten zich zeer comfortabel zullen voelen in deze machine, ze zullen zeker de kracht, controle en precisie voelen die ze nodig hebben om zowel de grote als de kleine klussen op zich te nemen.”

Voor degenen die niet kunnen wachten tot Bauma 2022 om de nieuwe SV17e in actie te zien, heeft Yanmar Compact Equipment een korte teaserfilm gemaakt. Deze korte film, die de kracht, controle en precisie van de nieuwe machine benadrukt, bewijst dat zelfs de kleinste klussen de innovatie van Yanmar verdienen.

Importeurs voor België: Cebeko
  FM Bouwmachines
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok

         

Voor meer informatie: Yanmar