Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Oude liefde roest niet

Oude liefde roest niet

Samen met Hitachi gaat Ermers Grondverzet een duurzame samenwerking aan door een nieuwe Hitachi ZX300LC-7 met een bijzondere verlenging aan te schaffen.

Ermers Grondverzet is een modern familiebedrijf met een uitgebreid machinepark. Overal op het bedrijfsterrein kom je wel een familielid tegen die bij het bedrijf betrokken is. Een klein bedrijf met een groot bereik. Hard werken, meegaan met de tijd en bovenal meedenken met de klant is voor hen belangrijk. En meegaan met de tijd is zeker iets waar ondernemers Mari, Rick en Remco Ermers zich mee bezig houden. Wanneer er een nieuwe machine wordt aangeschaft voor zowel het waterproject in ’s Hertogenbosch als voor toekomstige projecten wordt er gekeken naar een ZX300LC-7 van Hitachi. 

Stapje groener

Er wordt in ’s Hertogenbosch gewerkt aan een groene, natuurlijkere omgeving voor de bewoners, dan is het belangrijk om milieubewust met een project om te gaan. Zo werd er tijdens de aanschaf van de ZX300LC-7 gekeken naar de nieuwe Stage 5 motor, die de machine bezit. “Als je oudere trouwe machine aan vervanging toe is, denk je er wel over na aan wat voor ontwikkelingen je wilt aanbrengen. We willen met Ermers Grondverzet steeds een stapje groener. Om dan voor een Stage 5 motor te kiezen is dan logisch” zo vertelt Mari. “Er komen in de toekomst steeds meer projecten die om milieubewustheid vragen. Je gaat dus niet alleen nadenken over duurzaamheid maar je denkt ook veel meer met je klant”. Waarom hebben de heren Ermers dan voor een Hitachi gekozen? Voor ruim 10 jaar geleden heeft hij met zijn bedrijf ook met Hitachi gewerkt en toen Mari bekend werd met de nieuwe -7 reeks werd hij erg benieuwd. “De nieuwe serie belooft veel goeds” zegt Mari, “daarnaast oude liefde roest niet”. 

Opstappen en draaien

Mari is een serieuze ondernemer en die zorgvuldig nadenkt bij de aanschaffing van een nieuwe machine. Hij let naast de kwaliteit en de duurzaamheid van een machine ook naar de bediening van de machine. Een van de belangrijkste punten is dat de machine goed in de hand moet liggen van de machinist. Maar zowel Mari als Koen, de machinist, geven aan dat de machine soepel is in gebruik. “Ik hoefde niet eens te wennen aan de machine. Je start hem op en je kan meteen gaan” volgens Koen. Daarnaast heeft Mari gekeken om extra opties toe te voegen. Door meerdere opties toe te voegen aan je machine, creëer je als ondernemer veel meer mogelijkheden voor tijdens je projecten. Zoals de extra verlenging van de giek en de lepelsteel, en het extra contragewicht dat daarbij hoort. Niet alleen nu, tijdens de water projecten in ’s Hertogenbosch, maar ook voor werk in de riolering. Het geeft een toegevoegde waarde die innovatief en toekomstgericht is. “Qua capaciteit verlies valt het reuze mee, waar we wel eerst over gesproken hebben. Maar de machine blijft zijn productie behouden en dat is het belangrijkste. Je krijgt er zeker iets voor terug” geeft Mari aan. Daarnaast is een automatisch vetsmeering niet weg te denken bij een Hitachi machine en is de ZX300LC-7 van Ermers ook uitgerust met een mooie chrome uitlaat.

De heren keken er erg naar uit om de Hitachi te gebruiken. Ze hebben er het volste vertrouwen in dat deze -7 machine zal gaan bevallen. Maar “vertrouwen is goed, proberen is beter” zegt Mari en dat gaan ze zeker doen.

 

Voor meer informatie: Hitachi