Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Als op rails

Als op rails

Vanaf 2022 introduceert Dresdner Verkehrsbetriebe AG (DVB) geleidelijk 30 nieuwe trams in haar vervoersnetwerk. Ze zijn 35 cm breder, wat zorgt voor een extra zitplaats. Ze worden vervaardigd in de Bautzen-wagenbouwfabriek van Alstom. Voor het transport naar Dresden gebruikt UTM Universal Transport GmbH een spoorvoertuigoplossing met Goldhofer-voertuigen.

Na een uitgebreide routeplanning vervoerde UTM in september de eerste van de 45 meter lange en 58 ton trams naar het vrachtverkeerscentrum in Dresden.
De gekozen combinatie bestaat uit een vierassige trekker, een tweeassige heavy-duty module (THP/UT 2) voorop en een zevenassige semidieplader voor spoorvervoer (STZ-H 7) met zwanenhals en hydraulische oprit. Met brugelementen van verschillende lengtes kan UTM haar transportoplossing aanpassen aan de afmetingen van de betreffende tram.
"Met deze oplossing hebben we niet alleen het hoge gewicht van de tram veilig onder controle, maar zorgen we er ook voor dat het spoorvoertuig gemakkelijk te manoeuvreren is", zegt Peter Klemenz, projectmanager voor spoorvoertuigen bij UTM in Eisenhüttenstadt.

De hydraulische oprijplaten en de kabellier die aan de zwanenhals is bevestigd, bieden extra verlichting. "Hierdoor kunnen we de tram snel en precies op het railsysteem trekken en net zo snel weer lossen." 
Het intelligente en gebruiksvriendelijke Goldhofer ladingzekeringsconcept met talrijke bevestigingsmogelijkheden en sjorpunten zorgt voor een stabiele houvast tijdens tramvervoer. Peter Klemenz Conclusie: "Met onze Goldhofer railtransportvoertuigen loopt de levering van de tram als een trein, of beter: als op rails.
De eerste tram werd in slechts drie uur van Bautzen naar Dresden vervoerd. Dankzij professionele routeplanning en de individuele Goldhofer-technologie kunnen ook de leveringen van de 29 andere tramwagons worden aangepakt.

Dealers voor Nederland: Matrax Trading

 

Voor meer informatie: Goldhofer