Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2022: Nooteboom Trailers

TKD 2022: Nooteboom Trailers

Vorig jaar introduceerde Nooteboom de ASDV-aanhangwagen semidieplader met wielkuipen. Deze en twee andere diepladers toont de trailerbouwer op haar stand in Almere.

In het programma ASDV Aanhangwagen semidieplader, heeft Nooteboom recentelijk een vernieuwde versie op de markt gebracht van de ASDV-40-22W, die nu standaard is uitgerust met luchtvering en een EBS-remsysteem. Deze aanhangwagen semidieplader is voorzien van wielkuilen voor en achter, waardoor nu ook grotere wielladers en mobiele kranen hiermee vervoerd kunnen worden binnen de toegestane doorrijhoogte.

De tweede dieplader is een EURO-86-13IFP die zich kenmerkt door de uiterst compact ingebouwde dolly waardoor een aanzienlijke gewichtsbesparing en dus hoger nuttig laadvermogen gerealiseerd wordt. De zwanenhals van de 1-bed-3 is geschikt voor zowel 3- als 4-assige trekkers. Tevens kan de koppeldruk verhouding in vele standen worden ingesteld, zodat het laadvermogen van de trekker maximaal wordt uitgenut.

Als derde dieplader toont Nooteboom de uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot maar liefst 39 ton bij 80 km/u. Door toepassing van een nieuw concept van deze semidieplader met 4.750 mm uitschuifbare laadvloer, is een zeer laag eigen gewicht van slechts ca. 8.700 kg gerealiseerd. Voortaan kunnen door de diepe wielkuilen met deze semidieplader ook grotere typen wielladers en knikdumpers tot 39 ton vervoerd worden, waar voorheen dit alleen mogelijk was met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as van slechts 2260 mm draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semidieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs tot wel 50% lager dan een dieplader.

 

Voor meer informatie: Nooteboom Trailers