Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

KB Handel neemt derde BAS Mining Truck in gebruik

KB Handel neemt derde BAS Mining Truck in gebruik

BAS Mining Trucks heeft onlangs een 8x4 widespread pusher met enkel gemonteerde banden geleverd aan KB Handel. Dit is al de derde BAS Mining truck die KB in gebruik neemt bij de OBA in Amsterdam.

De 8x4 widespread pusher met enkel gemonteerde banden heeft een laadvermogen van 40 ton en zal worden gebruikt om asfaltgranulaat te transporteren over een korte afstand van max. 400 meter.

Snel & veilig

KB heeft voor deze configuratie gekozen omdat de pusher een steile klim moet maken van de haven -waar de pusher wordt geladen- naar de bovenkant van de voorraad -waar de psuher wordt geleegd-. De enkel gemonteerde banden zorgen voor de hoogste tractie en door de widespread configuratie heeft de truck een hoge rijstabiliteit. Het chassis van de 8×4-configuratie is korter dan de 10×6 pushers die ook op het OBA-terrein in bedrijf zijn, met een draaicirkel van slechts 9.750 mm. Dit maakt het gemakkelijker om boven op de berg te manoeuvreren en door het AJK-duwsysteem kan de vrachtwagen veilig op een steile helling worden gelost.

Widepread & enkele montage

De 8×4 widespread pusher met enkel gemonteerde banden is een nieuwe configuratie in het vrachtwagengamma van BAS Mining Trucks. Door de configuratie van de tandem kon de bandenmaat worden vergroot tot R25 en kon de veerweg behouden blijven, wat de truck goedkoper maakt dan het gebruik van hydraulische veerpoten zoals in de standaard 8×4 met enkel gemonteerde banden. Deze truck is tot in de perfectie ontworpen, rekening houdend met de beloften die BAS Mining Trucks aan zijn klanten doet:
-Laagste kosten per ton: verhoogde productie met meer laadvermogen en betere stabiliteit
-Op maat gemaakte trucks: verbeterde cyclustijden met betere tractie en bodemdruk 
-Veiligheid: het duwsysteem voor veilig lossen op oneffen en zachte ondergrond

Projectbeschrijving

De OBA is de toegangspoort in IJmuiden & Amsterdam voor droge bulklading bestemd voor de Noordwest-Europese markt. Aan hun kade leggen de grootste bulkcarriers van over de hele wereld aan. OBA is als belangrijke logistiek dienstverlener gespecialiseerd in de op-, over- en overslag van bulkgoederen voor verschillende dragende sectoren van de economie.

 

Voor meer informatie: BAS Mining Trucks