Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De Beijer Groep neemt nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik

De Beijer Groep neemt nieuwe Powerscreen Warrior 1800 in gebruik

De Beijer Groep investeerde na een succesvolle demonstratie in een Powerscreen Warrior 1800 rupsmobiele zeef. De machine is na levering direct ingezet voor het zeven van industrieproducten op hun op- en overslaglocatie in Duisburg.

De Beijer Groep, gevestigd in Dodewaard levert al meer dan zestig jaar een breed assortiment aan grondstoffen voor de weg- en waterbouw, de betonindustrie, de park- en landschapsarchitectuur en grof keramische industrie. Ze hebben locaties in Nederland en Duitslands en zelf een eigen groeve waar vele soorten producten worden geproduceerd. 

De 32 ton wegende nieuwe Powerscreen Warrior 1800 heeft een dubbeldeks zeefbox met een totaal zeefoppervlak van bijna 15 vierkante meter. Zowel het boven- als onderdek hebben een lengte van 4.870 mm waarmee maximale capaciteiten zijn te behalen met de hoogste zuiverheid. 
Met zijn amplitude van 12 mm is de zeefbox erg agressief op het te zeven product, zodat de fractie optimaal van elkaar worden gescheiden en het aanhechten van materiaal tot een minimum wordt beperkt. 

Grote opgavebunker

Dankzij de grote opgavebunker die zowel met wiellader, graafmachine als breker beladen kan worden zijn hoge capaciteiten te behalen en wordt het ‘leegdraaien’ van de machine voorkomen. In de bunker is een 1.300 mm brede transportband geplaatst met een lengte van 3.430 mm. Dubbele afdichten zorgen voor een optimale werking zonder lekkage van product. 
Onder de zeefbox is een verzamelband geplaatst van 1.200 mm breed die zorgt voor de afvoer van de fijne fractie. Deze band geeft vervolgens weer op de zij-afvoerband van 900 mm breed die tot een hoogte van bijna 3.500 mm kan afwerpen. Ook de midden-fractie wordt afgevoerd op een stabiele 900 mm brede afvoerband. 

De overmaat die over de zeefbox loopt wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede afvoerband die in hoogte verstelbaar is. Door deze brede bouwwijze is het klemlopen van producten niet mogelijk. 
Aan beide zijde van de zeefbox zijn brede bordessen aanwezig zodat veilig bij de zeefbox gewerkt kan worden. Tevens kan het productieproces goed worden bekeken zodat dit optimaal kan worden uitgevoerd. 

Eenvoudig onderhoud

Voor het wisselen van de onderdekken en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden kan de zeefbox zowel aan de voor- als achterzijde hydraulisch worden gelift zodat een opening ontstaat van 800 mm. Hier kunnen deze werkzaamheden zeer veilig en gemakkelijk worden uitgevoerd. 
Standaard zijn alle transportbanden middels drossel-ventielen in snelheid te regelen zodat deze altijd de optimale snelheid kunnen lopen op de verschillende stromen af te voeren. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen