Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs MHL350F voor A. Theunissen Schroothandel

Nieuwe Fuchs MHL350F voor A. Theunissen Schroothandel

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij A. Theunissen in Wekerom. Het is de eerste nieuwe Fuchs die in gebruik wordt genomen bij Theunissen.

Bij Theunissen draaien echter al vele jaren Fuchs machines die onderhouden worden door Van der Spek en de opgedane ervaringen hiermee maakte de keuze voor weer een Fuchs geleverd door Van der Spek eentje die te voorzien was. 

Ruim 17,5 meter bereik

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om in Werkerom eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350F is uitrust met een 8,5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter. 
In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage 5 Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd die 160 kW (218 pk) vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik. 

Optimale koeling

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. 
Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. 
LED-verlichting zorgt ervoor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen