Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Faymonville Group toont nieuwe en beproefde innovaties

Bauma 2022: Faymonville Group toont nieuwe en beproefde innovaties

De Bauma illustreert de technologische vooruitgang in de industrie en geeft richting. De Faymonville Group presenteert een dwarsdoorsnede van zijn expertise in München en is meer gediversifieerd dan ooit tevoren.

Opnieuw staat de Faymonville Group in de rij met een grotere stand in vergelijking met de vorige Bauma. Vijftien exposities wachten op het internationale vakpubliek op stand 822/5, nu met een oppervlakte van 1.436 vierkante meter, in het noordelijke buitengebied. Dankzij de drie productmerken MAX Trailer, Faymonville en Cometto wordt een unieke variëteit getoond.

De sterkste voor de laatste kilometer

De nieuwe BladeMAX1000 van Cometto viert zijn première in München. Deze rotorbladadapter is veruit de sterkste in zijn soort op de markt met een draagvermogen van 1.000 mT. Zo'n speciaal voertuig wordt gebruikt om de nieuwste megawindturbinebladen veilig over het laatste stuk van het traject naar de opstelplaats te vervoeren. Het neemt zijn plaats in in de BladeMAX-serie van Cometto, die nu drie varianten kent: BladeMAX650, BladeMAX800 en BladeMAX1000.
Het producttype ModulMAX AP-M verwijst naar een zware platformaanhangwagen die de ondersteunende hulpmodus combineert met de onafhankelijke zelfrijdende modus. De aangedreven assen kunnen bij elke snelheid in- en uitgeschakeld worden. Dit is een groot voordeel, omdat de operator het konvooi niet hoeft te stoppen voor deze manoeuvre zoals bij andere leveranciers het geval is. In combinatie met de hoge trekkracht is dit een absoluut unieke eigenschap.

Allrounder voor de bouwsector

Op bijna geen ander gebied zijn er zoveel taken als in de bouw. Allrounders zijn de oplossing, en een aantal van hen zal te zien zijn op de stand van Faymonville Group. Het merk MAX Trailer bestaat dit jaar 10 jaar en heeft een revolutie teweeggebracht in de markt dankzij de modulaire opbouw. In München zullen vier exposities de productvariatie die nu wordt aangeboden onderstrepen.

Sterke oplossingen voor de windindustrie

In de windenergiesector heeft de Faymonville Group transportoplossingen die de snelle productontwikkeling kunnen bijhouden. Naast de BladeMAX1000 zal op de Bauma een windturbinebladadapter compleet met een zelfsturende aanhangercombinatie worden tentoongesteld. In het wegtransport van de tot 100 meter lange windturbinebladen behoort de toekomst toe aan dit flexibele concept.

Zelfrijdende voertuigen en modules voor de zwaarste taken

Als het competentiecentrum voor zelfrijdende voertuigen binnen de Faymonville Group, presenteert Cometto een 4-assige Eco1000 met hybride technologie, die absoluut baanbrekend is in dit segment. Daarnaast wordt het assortiment gecompleteerd door een elektronisch gestuurd MSPE zelfrijdend voertuig waarvan het voertuigchassis in een heavy duty uitvoering voor nog meer stevigheid zorgt.

Importeur voor Nederland: Hertoghs Carrosserieën 

 

Voor meer informatie: Faymonville