Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Hitachi toont in Amsterdam al een aantal primeurs

Bauma 2022: Hitachi toont in Amsterdam al een aantal primeurs

Tijdens het vijftig jarig bestaan van Hitachi in Nederland op 17 september 2022, toonde Hitachi al een aantal primeurs die tijdens de Bauma 2022 aan het grote publiek getoond worden.

Hitachi toonde in Amsterdam een vijftal primeurs die pas tijdens de Bauma hun grote première krijgen.

Electrische binnendraaier

Binnen in de showroom stonden de twee compacte binnendraaiers ZE85 en de ZX55U-6EB. De eerste is samen met KTEG in Duitsland ontwikkeld maar wordt nu in Amsterdam door Hitachi geassembleerd.
De nieuwe ZX55U-6EB beschikt over en 400 Volt lithium-ion accupakket en levert 39 kWu. Hiermee kan de machine een halve dag draaien. Voordeel van deze machine is dat hij ook kan werken terwijl hij aan de netspanning hangt. Hiervoor is aan de achterzijde van de cabine een zwenkarm met laadkabel gemonteerd,

Compacte mobiele graafmachine

De grootste nieuwkomer bij Hitachi was de ZX95W-7, een bijna 10 ton zware mobiele graafmachine. De machine wordt in opdracht van Hitachi gebouwd bij Mecalac in Frankrijk, waar ook de compacte wielladers vandaan komen. De machine is qua bouw volledig anders dan dat we van Mecalac gewend zijn.
De machine beschikt over een Deutz 2,9 liter viercilindermotor met een vermogen van 55 kW (75 pk). Hierachter is een dubbele pomp gemonteerd, een voor het werken met een capaciteit van 117 liter/min en een voor het rijden met een opbrengst van 145 liter/min.
De hydraulisch verstelbare giek heeft in combinatie met een 1.650 mm lange lepelsteel een reikwijdte van maximaal 7.750 mm. Op 8.25x20 dubbelluchtbanden bedraagt de onderwagen breedte slechts 2.330 mm. Deze onderwagen beschikt over vierwielsturing, waardoor het werken in extreem krappe situaties wordt verlicht.

Tool Carrier

Samen met het Duitse KTEG heeft Hitachi nog meer machines ontwikkeld, waaronder de ZX390TC-7. Deze machine in de 40-tons klasse is gebaseerd op de ZX350LC-7. Dankzij grotere giek- en bakcilinders en een verhoogde hefcapaciteit kan de machine uit worden gerust met uitrustingsstukken tot wel vijf ton. 
Voor meer stabiliteit is de onderwagen met 25 cm verlengt en het contragewicht met 1,4 ton verzwaard. Tevens is de cabine voorzien van een FOPS-bescherming en P5A-veiligheidsglas.

Lichte hoogsloper

Ook op basis van de ZX350LC-7 bouwt en ontwikkeld KTEG de ZX400MC-7. Deze machine is uitgerust met een volledig hydraulische giekwissel en is leverbaar met vier verschillende gieken. Dankzij het Boom Quick Connect kan snel gewisseld worden tussen de korte graafarm, een tweedelig hydraulisch verstelbare giek of twee sloopgieken van 21 en 24 meter.
De basis giek is uitgevoerd met een derde hefcilinder voor meer hefcapaciteit, de onderwagen is hydraulisch uitschuifbaar en verlengt voor meer stabiliteit tijdens het 360 graden rondom werken. 

Semi-longreach

Voor meer reikwijdte en toch capaciteit te behouden toont Hitachi tijdens de Bauma de ZX490LCH-7 HE16LD. De machine beschikt over een 16 meter lange giekconfiguratie en wordt in Amsterdam geassembleerd. 

13 tons wiellader

Nieuw in de 7-serie wielladers is de 13 ton zware ZW160-7. De machine is uitgevoerd met een Cummins B4.5 viercilinder motor met een vermogen van 124 kW (166 pk). Naast het bekende Z-frame zal deze machine ook leverbaar worden met een parallelframe waarbij de machine kan worden ingezet als toolcarrier.

Bekijk de uitgebreide reportage over 50 jaar Hitachi Construction Equipment Europe hier.

Importeur voor België: Luyckx NV
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi