Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Ontdek nieuwe Ritchie Bros.via tal van mini-evenementen

Bauma 2022: Ontdek nieuwe Ritchie Bros.via tal van mini-evenementen

Tijdens Bauma 2022 wil Ritchie Bros. aan het publiek laten zien dat er een transformatie heeft plaatsgevonden van veilingbedrijf naar een specialist op het gebied van aan- of verkoop van materieel, die ook waardevolle diensten, inzichten en oplossingen biedt voor de sector. In hal B5 (stand 402) kunnen bezoekers middels een virtuele tour kennismaken met het nieuwe Ritchie Bros. en zijn er meerdere mini-evenementen zoals workshops of discussiepanels om partijen samen te brengen en te informeren over trends in de markt.

Naast onze materieelveilingen en online marktplaats, helpen we allerlei bedrijven aan markt- en machinedata, vlootbeheersoftware, onderdelen, webshops, financiering, transport en nog veel meer”, vertelt Andreas Klassen, Regional Sales Manager bij Ritchie Bros. Benelux. “Het maakt niet uit of je bedrijf groot of klein is, al lang bestaat of net begonnen is. Kom naar onze stand op de Bauma en je zult zien dat we jouw bedrijf op allerlei manieren kunnen helpen met het kopen, beheren en verkopen van materieel.
Decennialang vormden live-veilingen dé kernactiviteit van Ritchie Bros., met terreinen vol materieel, veilingmeesters en ‘bidcatchers’. Als gevolg van de coronapandemie worden deze inmiddels vrijwel volledig online gehouden. Er zijn tegenwoordig meer diensten die bedrijven in staat stellen strategischer na te denken over de aankoop en verkoop van materieel. In plaats van one size fits all, kan men nu het beste kanaal kiezen afhankelijk van wat op dat moment het meest belangrijk is: snelheid, prijs of gemak.

Snelst groeiende oplossing

Jaarlijks verkoopt de groep wereldwijd zo’n 650.000 machines, trucks en dergelijke. Via Ritchie List (VS) en Mascus (Europa) kunnen verkopers gemakkelijk hun materieel aanbieden op een moderne website met rubrieksadvertenties. Kopers hebben zo toegang tot honderdduizenden items. Een van de snelst groeiende oplossingen is Marketplace-E, een online verkoopkanaal dat het midden houdt tussen advertentie en veiling. Tot september dit jaar steeg het aantal verkochte machines in de EMEA-regio met 57%.
Een belangrijke succesfactor is de verkoopassistentie, die gebruikers adviseert bij het plaatsen van advertenties, onderhandelt over de prijs en vragen van kopers afhandelt. Welke oplossing ook wordt gekozen, klanten profiteren steevast van toonaangevende marktinformatie op basis van tientallen jaren ervaring en een wereldwijd netwerk van kopers en verkopers. Ritchie Bros. bestaat volgend jaar 65 jaar en stuurt al vanaf het begin aan op innovatie. Met name het laatste decennium is er fors geïnvesteerd in technologie.

Klaar voor de toekomst

Op de Bauma presenteert Ritchie Bros. zich als een platform in ontwikkeling, gericht op een toekomst waarin digitalisering en automatisering in hoge mate bijdragen aan de kwaliteit en snelheid van werken. Met een geïntegreerd pakket aan diensten en oplossingen, aangedreven door real-time verbinding, onderscheidt de onderneming zich als een one-stop-shop voor de sector. Met de recente overname van Rouse Analytics (2020) en SmartEquip (2021) heeft die transitie nog meer vorm gekregen.
Op ’s werelds grootste beurs voor de materieelsector laat Ritchie Bros. iedereen kennismaken met een breed scala aan eigen merken, producten en diensten. Onder het motto ‘Ontdek het nieuwe Ritchie Bros.’ vinden er doorlopend productpresentaties plaats en kunnen bezoekers gedurende de week deelnemen aan verschillende mini-evenementen op stand B5.402. 

 

Voor meer informatie: Ritchie Bros.