Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

PowerBully in het grondverzet

PowerBully in het grondverzet

Op Bauma 2022 presenteerde Kässbohrer Geländefahrzeug AG een nieuwe generatie all-terrain rupsvoertuigen voor de bouwsector. Met een laadvermogen van ruim 11,5 ton en minimale bodemdruk vervoeren de dumptrucks bulkmaterialen naar locaties waar wielvoertuigen niet kunnen komen.

PowerBully, de broer van de bekende PistenBully, is ontworpen voor uitdagende bedrijfsomstandigheden: alle modellen zijn uitgerust met een 6-cilinder Cummins-motor en een hydrostatische aandrijving. De achterwielaandrijving zorgt voor een hoge trekkracht en een rijsnelheid van 14,5 km/u. Met een hellingshoek van 45° is ook rijden door heuvelachtig terrein en het oversteken van sloten mogelijk.

Ontwikkeld voor off-road gebruik

De 750 mm brede rubberen rupsen bieden een groot contactoppervlak. Hierdoor ontstaat een lage bodemdruk, die met slechts 0,19 kg/cm2 vele malen lager is dan bij wielvoertuigen. Hierdoor is het mogelijk om te rijden op grond die niet erg stabiel is. Daarnaast beperkt de lage bodemdruk de effecten op de ondergrond tot een minimum.
Dankzij de doorwaaddiepte van meer dan 1,30 meter kan de PowerBully ook probleemloos door drassige of overstroomde gebieden rijden. Met PowerBully kunt u het hele jaar door werken - ongeacht de bedrijfsomstandigheden.

Verplaats grote hoeveelheden

Met een laadvermogen van 11,5 ton en een capaciteit tot 8,8 kuub vervoert PowerBully grote laadvolumes veilig en efficiënt over ruw terrein. De kiepbak kan ook tijdens het rijden intuïtief met één hand worden bediend met behulp van een joystick. In de variant met groot volume vereenvoudigt de mechanische achterklep ook het lossen.

Veilige en comfortabele werkplek

Alle PowerBully-cabines zijn standaard ROPS- en FOPS-gecertificeerd. Grote ramen, de schuin aflopende motorbehuizing en het 360°-camerasysteem bieden de chauffeur een uitstekend zicht rondom. Dankzij de LED-werklampen is de werkplek ook 's nachts of bij slecht weer optimaal verlicht.
De cabine en bestuurdersstoel zijn geveerd en zorgen in combinatie met de grote wielen voor een rustige loop op ruw terrein. Alle voertuigfuncties kunnen eenvoudig worden bediend via het 11"-touchscreen en de intuïtief geplaatste bedieningsknoppen. Voor nog meer comfort op lange werkdagen zijn alle PowerBully-modellen optioneel verkrijgbaar met een brede bestuurderscabine.

Meer bedrijfstijd, hoge beschikbaarheid

De hoogwaardige componenten en de robuuste constructie van de rupsdumper maken van PowerBully een duurzame en betrouwbare oplossing voor elke locatie. Het onderhoud van de voertuigen is eenvoudig en tijdbesparend dankzij de goed bereikbare onderhoudspunten. Alle PowerBully-modellen zijn de enige terreinwagens met kettingaandrijving die zijn uitgerust met telemetrie. Dit maakt diagnose op afstand mogelijk in geval van service en zorgt er zo voor dat de voertuigen in korte tijd weer klaar zijn voor gebruik. Daarnaast kunnen via de telemetrie-interface de positiegegevens van de voertuigen worden ingezien, zodat wagenparkbeheer mogelijk is.

 

Voor meer informatie: PowerBully