Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Cat graafmachine biedt meer vermogen voor grotere klussen

Nieuwe Cat graafmachine biedt meer vermogen voor grotere klussen

De nieuwe Cat hydraulische graafmachine 352 combineert meer vermogen en een zwaarder contragewicht om met grotere gereedschappen te werken. Het resultaat is een grotere productie voor meer winstpotentieel.

"De 352 is gebouwd voor grote klussen en levert ongeëvenaarde prestaties in zijn grootteklasse", aldus Brian Abbott, Caterpillar Global Product Manager voor grote hydraulische graafmachines. "Hij kan worden uitgerust met bakken met hoge capaciteit om tonnen materiaal in minder gangen te graven en te laden, of met grote hamers om te werken in veeleisende steengroevetoepassingen."
De graafmachine 352 biedt keuze uit een onderwagen met vaste of variabele spoorbreedte. De onderwagen met variabele spoorbreedte kan worden ingeschoven tot een spoorbreedte van 2.390 mm, waardoor hij veel gemakkelijker te vervoeren is. Uitgevouwen is hij 150 mm breder dan de onderwagen met vaste spoorbreedte voor meer stabiliteit.

Er zijn verschillende uitrustingsniveaus voor de cabine leverbaar. De Deluxe-cabineoptie wordt geleverd met een verwarmde, luchtgeveerde stoel. De optie Premium-cabine wordt geleverd met een verwarmde en geventileerde luchtgeveerde stoel. Beiden hebben een opklapbare console aan de linkerkant om gemakkelijker in en uit de machine te kunnen stappen. De optionele Cat Stick Steer maakt het manoeuvreren van de graafmachine met één hand eenvoudig en omvat cruisecontrol voor nog gemakkelijker rijden.
De 352 heeft een sleutelloze startknop met een beschikbare Bluetooth-sleutelhanger. De motor kan ook worden gestart door middel van een operator-ID-toegangscode. De unieke operator-ID kan snel de joystickknop-, reactie- en patroonvoorkeuren van individuele operators opslaan en herstellen. De touchscreen-monitor met hoge resolutie biedt snelle navigatie door de bedieningselementen van de machine en biedt gemakkelijke toegang tot de digitale bedieningshandleiding.

Slimme technologie

Standaard Cat Grade-technologie verhoogt de productiviteit van de graafmachine tot wel 45 procent. Cat 2D Grade geeft diepte en helling aan op de monitor in de cabine met auditieve waarschuwingen, terwijl de standaard Cat Grade Assist ervoor zorgt dat de graafmachine op niveau blijft met graven met één hendel. Upgraden naar Cat Grade met Advanced 2D of Grade with 3D biedt de mogelijkheid om ontwerpen te maken en te bewerken en complexere nivelleringstoepassingen efficiënt te voltooien. Alle Cat Grade-systemen zijn compatibel met radio's en basisstations van toonaangevende externe technologieleveranciers.
Machinisten kunnen maximaal vier diepte- en hellingscorrecties opslaan om snel op het juiste niveau te kunnen zagen zonder een niveaucontrole. Met real-time gewichtsschattingen zonder de giek te zwenken, helpt Cat Payload wegen aan boord om nauwkeurige laadvermogendoelen te bereiken om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Het kan worden gecombineerd met VisionLink om productiedoelstellingen op afstand te beheren. Cat Swing Assist stopt automatisch het zwenken van de graafmachine op door de machinist gedefinieerde instelpunten bij het laden van vrachtwagens en het graven van sleuven, waardoor de veiligheid toeneemt en brandstof wordt bespaard. Automatische hamerstop waarschuwt operators na 15 seconden continu vuren en schakelt de hamer na 30 seconden uit om onnodige slijtage te voorkomen.

De motor van 330 kW (443 pk) en het elektrohydraulische systeem werken efficiënt door moeilijke materialen. Auto dig boost verhoogt de penetratie van de bak met 8% bij weerstand in de snede, en auto heavy lift verhoogt het hefvermogen met 8%, wat handig is bij het oppakken van zware lasten zoals zandbakken en pijpen. Extra hydraulische opties maken het gebruik van een breed scala aan Cat uitrustingsstukken mogelijk voor meer veelzijdigheid.
Drie motormodi stemmen het vermogen van de graafmachine af op de eisen van het werk. De slimme modus stemt het motor- en hydraulisch vermogen automatisch af op de graafomstandigheden om het brandstofverbruik te verlagen. De Power-modus levert maximaal vermogen om aan de meest veeleisende taken te voldoen. De Eco-modus verlaagt het motortoerental tot een constant 1500 omw/min om het brandstofverbruik te minimaliseren.

Betrouwbare prestaties, eenvoudig onderhoud

De 352 biedt betrouwbare prestaties in vrijwel elke omgeving. Door probleemoplossing op afstand en flash op afstand kunnen dealers verbinding maken met de machine voordat ze naar een werklocatie reizen om foutcodes te diagnosticeren en de besturingssoftware bij te werken. Product Link verzamelt automatisch essentiële informatie over de werking van de machine, zoals locatie, bedrijfsuren, brandstofverbruik, stilstandtijd, onderhoudswaarschuwingen, diagnostische codes en toestand van de machine, en deelt deze via web- en mobiele applicaties.
De graafmachine is bestand tegen hoge omgevingstemperaturen van 52˚ C, koude start bij -18˚ C en kan werken tot 4.500 meter boven zeeniveau. De automatische hydraulische opwarming verlengt de levensduur van machinecomponenten en zorgt ervoor dat de machine sneller werkt bij lage temperaturen.
Het luchtinlaatfilter met voorfilter heeft een hoge stofcapaciteit en een zeer efficiënte hydraulische ventilator koelt de motor op verzoek om het brandstofverbruik te verminderen. Brandstof-, olie- en luchtfilters met een lange levensduur worden gecombineerd met gesynchroniseerde onderhoudsintervallen voor olie en brandstoffilters van 1.000 uur om uitvaltijd te verminderen. De verlengde intervallen elimineren de arbeidskosten voor negen olie- en brandstoffiltervervangingen en de onderdelenkosten voor 27 olie- en brandstoffilters gedurende meer dan 10.000 bedrijfsuren van de machine in vergelijking met veel concurrerende modellen in zijn klasse.

Specificaties

Motor Cat C13B
Netto vermogen kW (pk) 330 kW (443 pk)
Bedrijfsgewicht* 50.500 kg
Bedrijfsgewicht**  51.500 kg
Max. graafdiepte* 8.210 mm
Max. graafdiepte** 7.080 mm
Max. bereik op maaiveld* 12.150 mm
Max. bereik op maaiveld** 11.310 mm
Maximale laadhoogte* 7.420 mm
Maximale laadhoogte** 7.380 mm
Het geadverteerde nettovermogen is het beschikbare vermogen aan het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator, luchtfilter, geluiddemper en dynamo
* Onderwagen met vaste spoorbreedte, lange giek, R3,9TB lange stick, 3,30 m3 GDC-bak, 900 mm rupsplaten met driedubbele kammen en 9,8 kg contragewicht
** Onderwagen met variabele spoorbreedte, lange giek, R2,9TB lange stick, 2,50 m3 SD-bak, 600 mm rupsplaten met driedubbele kammen en 9,8 kg contragewicht

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar