Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De eerste truck voor Kievit

De eerste truck voor Kievit

Kievit Group uit Bergambacht heeft een nieuwe MAN TGS 35.470 in gebruik genomen. De door Van Leeuwen Truckservice Waddinxveen afgeleverde MAN 8x4 Triple is voorzien van een 26 tons Heavy Duty Titan haakarmsysteem van Hyva en een HMF 20 tonmeter Z-type autolaadkraan. Beide werden opgebouwd door Hyva in nauwe samenwerking met de dealer.

Voor Henri Kievit is het de eerste truck in de vloot van zijn bedrijf. “Wij hadden al ervaring met het merk MAN en met de dealer, doordat wij twee MAN TGE bestelwagens hebben. Wij zijn van huis uit een hoveniersbedrijf maar wij doen ook bestratingen en infrawerken. Met name dat laatste groeit snel en daarvoor hadden we een multifunctionele truck nodig”, aldus Henri Kievit.

Veelzijdig

De uitstekende relatie met Van Leeuwen Truckservice was de basis voor de aanschaf van de nieuwe MAN TGS. Henry: “We hebben eerst geanalyseerd wat voor truck we nodig hebben, en kwamen tot deze veelzijdige oplossing. Met deze truck kan ik in principe alles aan.” De 8x4*4 Triple configuratie met Comfort Steering zorgt ervoor dat de truck erg wendbaar is, met bovendien een hoog nuttig laadvermogen.

Heavy duty

De HMF Z-autolaadkraan is bijzonder compact waardoor de doorrijhoogte slechts 370 cm is. Verder is het Titan HD afzetsysteem zodanig ontworpen dat de container aan de voorzijde wordt ondersteund door rollen. Dit zorgt voor minder slijtage aan het systeem en aan de containers, en een lagere belasting van het systeem zelf. Een kokervormig subframe zorgt voor een grotere stabiliteit tijdens het kippen.

OptiView

De MAN TGS is voorzien van het MAN OptiView systeem in plaats van spiegels. OptiView elimineert de dode hoek. In één oogopslag heeft de chauffeur zicht op de voorbumper en tot ver achter het voertuig. In plaats van losse schermen worden alle beelden geprojecteerd in één scherm. Met slimme automatische omschakeling wordt het beeld uitgezoomd of juist gefocust. Ook is de veiligheidsassistentie, zoals de dodehoek-hulp, volledig geïntegreerd. Slimme en gemakkelijk instelbare hulplijnen maken ook het manoeuvreren gemakkelijk.
Verder is de truck voorzien van de nodige extra verlichting, zowel in de grille als op het dak. Henri Kievit gaat zelf rijden op de nieuwe MAN. De benodigde ervaring met trucks en autolaadkranen is er, en hij verheugt zich op het werk met de nieuwe TGS.

 

Voor meer informatie: MAN Trucks