Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo introduceert rupsgraafmachines met afstandsbediening

Volvo introduceert rupsgraafmachines met afstandsbediening

Een geavanceerde Short Range Remote Control-oplossing, ontworpen door Volvo Construction Equipment en CE Engineering Solutions, opent nieuwe mogelijkheden voor het bedienen van graafmachines en zorgt voor meer veiligheid, zichtbaarheid en flexibiliteit.

De technologie, die nu op aanvraag wordt aangeboden op de EC250E-, EC300E- en EC350E-graafmachines, biedt een krachtige oplossing voor klanten die op gevaarlijke of moeilijke werkterreinen werken, of voor degenen die werken in omgevingen waar machinisten de taak zelf van dichtbij moeten kunnen zien. Klanten in Noord-Amerika en Europa die al profiteren van de voordelen van deze functie, hebben het gebruiksgemak en de verbeterde veiligheidsvoorziening opgemerkt, en het feit dat het gemakkelijk kan worden geïntegreerd in hun activiteiten.

Zicht op veiligheid

Met deze oplossing kunnen klanten hun graafmachine gebruiken in gebieden waar het risico bestaat op vallende voorwerpen of waar de machine kan omkantelen, zoals bij sloopwerkzaamheden. Het is ook nuttig voor toepassingen waarbij het risico bestaat dat de machine gevaarlijk beweegt, bijvoorbeeld in gebieden met een slechte bodemgesteldheid.
Andere situaties waarin de Short Range Remote Control kan worden gebruikt, zijn taken waarbij machinisten het uitrustingsstuk dat aan de graafmachine is bevestigd beter in de gaten moeten houden, bijvoorbeeld bij hei- en boortoepassingen. Dit zorgt niet alleen voor een beter zicht met verhoogde precisie, maar vervangt ook de behoefte aan een andere werknemer. Daarnaast zorgt het systeem ook voor een beter zicht voor de machinist in situaties waar het zicht vanuit de cabine onvoldoende is, zoals bij sloopwerkzaamheden.
Op deze manier levert de nieuwe oplossing, onlangs gedemonstreerd op de Volvo EC250E graafmachine op de CONEXPO-beurs – verbeterde veiligheid, beter zicht en grotere veelzijdigheid.

Hoe het werkt

De functie kan over een afstand van 100 meter werken, meer dan voldoende om de machine tijdens bediening op afstand toch goed in de gaten te houden. Dankzij tweewegcommunicatie via een radiozender en radio-ontvanger kan de machinist elektronisch communiceren met de machine.
Het systeem kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld via een schakelaar in de cabine en een lichtbaken aan de buitenkant van de machine waarschuwt degenen op locatie of de afstandsbedieningsmodus al dan niet in gebruik is.
De agile systeemontwikkeling door CE Engineering Solutions maakt het mogelijk om de afstandsbedieningsoplossing op verzoek volledig op maat te maken en aan te passen aan unieke klantspecificaties.
Hoewel het tot nu toe alleen beschikbaar is op de EC250E-, EC300E- en EC350E-graafmachines, wordt verwacht dat het assortiment in de toekomst zal worden uitgebreid. Voorlopig wordt de Short Range Remote Control op verzoek aangeboden aan Volvo-dealers in de wereldmarkten waar deze graafmachinemodellen beschikbaar zijn.

Importeur voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment