Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Samenwerking tussen Eurosteel en Rototilt stopt

Samenwerking tussen Eurosteel en Rototilt stopt

Na 20 jaar nauwe samenwerking wordt de bestaande distributieovereenkomst tussen Rototilt en Eurosteel in de Benelux niet verlengd. In plaats daarvan richt Rototilt een nieuwe dochteronderneming in Nederland op.

"Na een jarenlange samenwerking hebben we er gezamenlijk voor gekozen ieder onze eigen weg in te slaan en onze producten onder onze eigen merknamen aan te bieden. Dit creëert voor beide organisaties betere mogelijkheden om ons succesvolle aanbod te verfijnen en beter te positioneren", zegt Per Väppling, Head of Marketing and Sales bij Rototilt Group AB.
Rototilt Group AB is een innovatief Zweeds familiebedrijf. De organisatie heeft een lange historie in het ontwikkelen van producten zoals draaikantelstukken, snelwissels en uitrustingsstukken voor een veiligere, slimmere en efficiëntere werkomgeving voor graafmachine gebruikers overal ter wereld.
Eurosteel ontwikkelt en produceert sinds 1985 hoogwaardige snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines en wielladers voor de Benelux-markt, maar ook erbuiten. Eurosteel is sinds 2003 ook de distributeur van Rototilt in de Benelux geweest. Na strategisch overleg hebben beide partijen gezamenlijk besloten dat Rototilt en Eurosteel hun werkzaamheden afzonderlijk van elkaar voort zullen zetten.

Ieder zijn eigen weg

"We gaan vriendschappelijk uit elkaar. Focus op onze onafhankelijke merken en bijbehorende producten heeft onze prioriteit. Het doel is dat zowel Eurosteel als Rototilt nog duidelijker en beter gepositioneerd worden in hun succesvolle segmenten", zegt Twan Vercoulen, Managing Director bij Eurosteel.
Wees gerust, als klant van Rototilt in de Benelux - Eurosteel zal tijdens een overgangsperiode de markt blijven bedienen en ook de verkoop en ondersteuning van onderdelen verzorgen totdat Rototilt zijn eigen organisatie gevestigd heeft.
Ondertussen is Rototilt druk bezig met het openen van een nieuwe dochteronderneming in Nederland en is de recruitment van een Country Manager in volle gang.
"We zetten deze stap vooruit met onze eigen dochteronderneming omdat we sterk geloven in het potentieel van de Benelux. Deze actie is tevens belangrijk om onze aanwezigheid in heel Europa te vergroten."

TKD

Rototilt neemt deel aan de TKD op 8-10 juni. Het zal Rototilt haar eerste Nederlandse beurs zijn als zelfstandige organisatie.

 

Voor meer informatie: Rototilt