Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

4ME Machines haalt PowerBully op de Nederlandse markt

4ME Machines haalt PowerBully op de Nederlandse markt

4ME Machines uit Nijkerk heeft het exclusieve dealerschap voor Nederland verkregen van het Duitse PowerBully. PowerBully is een rupsvoertuig met een extreem lage bodemdruk en uitstekende off-road eigenschappen.

De producent van PowerBully is het Duitse bedrijf Kässbohrer Geländefahrzeug AG. Bekend van o.a. de PistenBully. De PowerBully is geheel vernieuwd, maar Kässbohrer Geländefahrzeug als fabrikant heeft al meer dan 50 jaar ervaring met dit soort voertuigen.
4ME Machines was al langere tijd op zoek naar een dergelijk rupsvoertuig, dat veelzijdig inzetbaar is in de bouw en infra, maar ook bosbouw en agrarische sector. 4ME Machines is dealer van Komatsu en ziet PowerBully als een waardevolle aanvulling ‘met dezelfde kwaliteit’. De eerste contacten werden gelegd op de Bauma 2022 in München.

Werken, waar andere voertuigen hun grens bereiken

Een PowerBully heeft de chassisbreedte van een vrachtwagen. Daardoor zijn er voor de opbouw dezelfde mogelijkheden als bij een vrachtwagen, zoals een laadkraan of haakarm voor containers. Het voertuig is er ook in dumperversie. Het laadvermogen van maximaal 16,6 ton maakt het voertuig geschikt voor transport van behoorlijke hoeveelheden grond of materiaal.
PowerBully onderscheidt zich in het rijwerk, de snelheid die bereikt kan worden, het comfort en de lagere geluidsproductie. PowerBully heeft een rijwerk met minder maar grotere wielen en heeft een extreem lage bodemdruk. Daarmee gaat het rupsvoertuig dus verder waar bandenvoertuigen stoppen. Afhankelijk van het type PowerBully kan hij tot 1,40 meter door het water rijden. De extreem lage bodemdruk maakt het voertuig inzetbaar op zwakke grondslag. Maar ook in natuurgebieden waar de bodem niet vast gereden mag worden, is het voertuig goed inzetbaar.

Duurzaamheid

Standaard levert Kässbohrer het voertuig af met HVO100 brandstof. Ook in het productieproces zet deze fabrikant in op duurzaamheid. Zo wordt het testdraaien van elk voertuig benut om energie op te wekken die teruggebracht wordt in het productieproces. Ook kan deze machine worden ingezet voor het vervoer van accupakketten, naar emissie loze machines in het veld. De machines kunnen dan op locatie blijven. Aangezien deze lang niet altijd goed bereikbaar zijn met bandenvoertuigen.
De eerste demo’s zijn inmiddels gegeven. 4ME Machines gaat daarvoor het hele land door. De PowerBully zal ook te zien zijn op de TKD in juni. Het voertuig staat op de demobaan, zodat geïnteresseerden de PowerBully uitgebreid kunnen testen en ervaren.

 

Voor meer informatie: 4ME Machines