Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen 355 E staat zijn mannetje op Zweedse recyclingcentra

Sennebogen 355 E staat zijn mannetje op Zweedse recyclingcentra

Het Zweedse Avfall & Återvinning Skaraborg heeft de voordelen van de Sennebogen 355 E ontdekt. Inmiddels zijn er al vijf in gebruik voor de meest diverse taken.

In Vara, op de vlakte van Västgötaslätten, is het nieuwe en zeer moderne Heljeved Recycling Center geopend, waar afval wordt opgehaald van particuliere huishoudens in de gemeente. De faciliteit, die wordt beheerd door Avfall & Återvinning Skaraborg, beslaat een oppervlakte van 30.000 vierkante meter, het equivalent van vier voetbalvelden. Hierdoor is een verkeersveilig, duurzaam en flexibel recyclingcentrum ontstaan dat voldoet aan de huidige en toekomstige behoefte.

Recyclingcentrum met een intelligent en efficiënt concept

Door de faciliteit loopt een eenvoudige en overzichtelijke lus waar klanten over een tweebaans U-vormige weg rijden met zo'n 20 containers voor het sorteren van verschillende soorten afval. De machines van de fabriek kunnen veilig en ongestoord aan de andere kant van de containers werken, volledig gescheiden van de klanten, maar toch op grondniveau. Het feit dat de sorteerruimte op één niveau is aangelegd, alleen begrensd door geschilderde lijnen en containers, zorgt niet alleen voor een goede toegankelijkheid, maar maakt het ook gemakkelijk aan te passen aan het seizoen en de behoeften, met tot 30 containers voor verschillende afvalfracties. Ook als de wensen in de toekomst veranderen, kunnen grote aanpassingen in de lay-out zonder problemen worden doorgevoerd.
Het recyclingcentrum in Heljeved heeft geïnvesteerd in een kleiner type afvalcontainer die klanten gemakkelijk aan de voorkant kunnen vullen, met extra hulp van het personeel van de faciliteit om correct te sorteren. Voor het legen van de containers koos het bedrijf voor de Sennebogen 355 E verreiker. Met het formaat en de kracht van een wiellader en het grote bereik van een verreiker is de machine ideaal voor multifunctioneel gebruik. De 355 E is ook uitgerust met een in hoogte verstelbare cabine, die het best mogelijke zicht op de bak geeft en zorgt voor veiliger en nauwkeuriger werken.

Multifunctionele en flexibele machine vereenvoudigt het dagelijkse werk op de recyclagewerf

"Drie jaar geleden zag ik een advertentie van OP Systems voor de 355 E en dacht dat die wel bij ons paste", zegt Leif Lindqvist, Operations Manager voor Recycling Centers West. “Voorheen hadden we verreikers voor het legen van containers e.d. en die deden qua reikwijdte hun werk, maar het probleem was dat je het werkgebied niet kon zien bij het legen of laden van bijvoorbeeld een vrachtwagen. Met de geheven cabine van de 355 E, je kunt in de container of laadbak kijken, wat een groot voordeel is. Hij is ook flexibel en kan in een oogwenk draaien. Hij heeft precies de juiste maat." Ook Sanna, de machiniste van de machine, beaamt dat de in hoogte verstelbare cabine een grote verademing is bij het dagelijkse werk: "Vroeger zaten we onder de bak en probeerden we zicht te krijgen op het werkgebied, bijvoorbeeld bij het legen van containers." Sanna werkte daarvoor met een wiellader, maar vindt de 355 E veel flexibeler en wendbaarder.
Naast het legen van containers wordt de 355 E voor diverse andere taken gebruikt, zoals het verplaatsen van materialen (afvalhout, tuincompost etc.) en het netjes houden van de ruimte. Hiervoor is de 355 E uitgerust met verschillende aanbouwdelen zoals een volumebak, een grondbak, een hydraulische palletvork en een veegborstel.
De eerste 355 E werd besteld in 2020 en vandaag Avfall & Återvinning Skaraborg heeft vijf Sennebogen 355 E verreikers die veilig en efficiënt werken aan recyclingklussen bij verschillende afvalcentra in Skaraborg. In totaal Avfall & Återvinning Skaraborg heeft 21 vestigingen en beheert 13 van de 15 recyclingcentra van Skaraborg, waarmee ze bijna alle gemeenten van de provincie bedient.
In Heljeved werken dagelijks vier mensen om mensen te helpen bij het recyclingproces. "Voor ons is het belangrijk dat we een goede service bieden en dat klanten zich welkom voelen", zegt Leif Lindqvist. "Het doel is om zoveel mogelijk te sorteren en zo het restafval te minimaliseren, wat op de lange termijn een win-win is voor iedereen."

Importeur voor Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen