Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Multifunctioneel in het asfalttransport

Multifunctioneel in het asfalttransport

Veldhuizen Trucks heeft op basis van een DAF CF een 10x4 Quadro gebouwd met een geïsoleerde asfaltkipper én een autolaadkraan. Desondanks blijft deze DAF CF Quadro binnen de acht meter totale lengte, waardoor er binnen de 18,75 lengte met een dieplader-aanhangwagen gereden kan worden.

De bijzonder compact gebouwde DAF CF 10x4 kwam als 8x4 FAW af fabriek, waarna Veldhuizen Trucks het chassis voorzag van een 9 tons liftbare, sturende tweede vooras. Daarbij werd veel aandacht besteed aan de plaatsing van allerlei componenten aan het chassis, zoals de demper, de luchtketels en de accu’s. Veldhuizen koos voor een Y- vormige brandstoftank tussen as drie en vier aan weerszijden van het chassis. Verder werd de demper unit van de uitlaat zodanig geplaatst en aangepast dat er ruimte ontstond voor de steunpoot van de HMF 1943 autolaadkraan. 

Compact opgebouwd

Aan de bestuurderskant werd gekozen voor een opstap op het spatbord met een platform voor het bedienen van de autolaadkraan. Daar onder zijn de accu’s en de AdBlue tank geplaatst, met daarnaast een RVS kist voor gereedschap. De geïsoleerde Tibeg kipper heeft een inhoud van 18 kuub en is voorzien van milieukleppen en een asfaltsnip.  

46 ton totaalgewicht

De DAF CF 10x4 Quadro weegt, compleet met autolaadkraan en de kipperopbouw 19.907 kilo. De vooras is goed voor 10 ton. De overige vier assen zijn goed voor elk 9 ton op het kenteken, waardoor de complete optelsom op 46 ton uitkomt. Dit resulteert in een nuttig laadvermogen van 26.093 ton. Daarmee kan de truck volwaardig meerijden in het asfalt transport dankzij de gekozen configuratie.

Veelzijdige kipper-kraan combinatie

Met deze DAF CF Quadro heeft Pronk Belkom een veelzijdig voertuig voor asfalt werkzaamheden. De vijfasser kan worden ingezet voor het vervoer van de asfaltset op de dieplader-aanhangwagen, maar ook voor de afvoer van freesasfalt en de aanvoer van asfalt. Daarnaast kan de kraan-kipper combinatie worden ingezet voor het afwerken van het werkvak met de HMF-autolaadkraan. 

Primeur op de TKD

De nieuwe DAF CF Quadro van Pronk Belkom uit De Goorn is één van de primeurs die Veldhuizen Trucks toont op hun (2.400 vierkante meter) grote stand op de TKD. Deze vakbeurs wordt georganiseerd in Almere op 8, 9 en 10 juni.

 

Voor meer informatie: Veldhuizen Trucks