Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Boels Rental investeerde €551 miljoen om verhuurassortiment te vergroten

Boels Rental investeerde €551 miljoen om verhuurassortiment te vergroten

Boels Rental Group investeerde vorig jaar in totaal €551 miljoen in het verbreden en uitbreiden van het verhuuraanbod. Het totale verhuurassortiment betreft nu 840.000 items en is daarmee de grootste verhuurvloot van Europa. 81,4 procent van de verhuurvloot wordt inmiddels elektrisch aangedreven.

Met de nieuwe investeringen blijft het verhuurbedrijf voldoen aan de behoeften van klanten en de veranderende regelgeving, zoals het stikstofbeleid of het Klimaatakkoord. Boels focust hierbij zowel op generieke als specialistische verhuur, zoals industriële, power en hijs- en heftechniek toepassingen. Pierre Boels, CEO van Boels Rental Group: “Een groei in aanbod helpt onze klanten met het verhogen van hun productiviteit. Daardoor kunnen zij vervolgens hun doelen op gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid realiseren.” 

Een andere reden voor de investering is digitalisering. Zo heeft het bedrijf intelligente machines aangekocht (IoT-systemen) en een steeds groter aanbod van accu-, elektrische en hybride machines die de uitstoot van een klant aanzienlijk verminderen. Verduurzamen staat hoog in het vaandel bij Boels. Dat is waarom het verhuurbedrijf de groene vloot vorig jaar flink heeft uitgebreid met onder andere solar lichtmasten, elektrische heftrucks en motorkruiwagens op accu.

Verhuurmarkt blijft groeien

Het vooruitzicht voor de verhuurmarkt blijft op lange termijn positief. Dit komt mede door de structurele verschuiving van huren in plaats van bezitten. Boels registreerde in het eerste kwartaal van 2023 een sterke aanhoudende vraag naar hun producten en de verwachting is dat dit zo blijft de rest van het jaar.

 

Voor meer informatie: Boels