Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Cat 995 wiellader biedt meer capaciteit en prestaties

Nieuwe Cat 995 wiellader biedt meer capaciteit en prestaties

Voortbouwend op het succes van de 994K, biedt de nieuwe Cat 995 wiellader een tot 19% hogere productiviteit dan het vorige model met zijn hoger nominaal laadvermogen en 6% meer hydraulische kracht met gelijke hydraulische cyclustijd.

Deze nieuwe wiellader levert tot 13% lager brandstofverbruik per uur en biedt tot 8% extra efficiëntiewinst bij gebruik in de verbeterde Eco-modus in vergelijking met de gasvergrendelingsmodus. Het is ook tot 19% efficiënter dan de 994K in gelijke vergelijkingen van gasvergrendeling.

Meer productie

Verbeteringen aan het hefframe omvatten een verbeterd gietontwerp, grotere lasnaden, grotere lagers en pennen, en profielveranderingen voor een langere levensduur. Er zijn nieuwe bakken met een grotere capaciteit beschikbaar voor de 995 met een verlengde bodem voor snel laden, hoge vulfactoren tot 115% en uitstekende materiaalretentie. Bakken zijn uitwisselbaar tussen de 995 en 994K.
Gebouwd op hetzelfde formaat als de 994K maar met een hoger laadvermogen, maakt de nieuwe 995 een vermindering in één werkgang mogelijk bij het laden van Cat 785, 789 en 793 mijnbouwtrucks. Dit komt overeen met een toename van de productie en efficiëntie tot 33% bij het laden van de 785, tot een toename van 25% met de 789 en tot een toename van 20% met de 793.
De nieuwe 995 voldoet aan de wereldwijde vraag van de industrie naar hoge productie en grotere laadvermogens met zijn krachtige Cat 3516E-motor die configuraties biedt op basis van regionale behoeften en voldoet aan EU Stage 5 emissies. De koppelstijging van 39% zorgt voor hoge trekkrachten tijdens het graven en acceleratie in omstandigheden met een hoge trekkracht.

Verhoogd comfort en zichtbaarheid

De opnieuw ontworpen cabine van de volgende generatie voor de nieuwe 995 heeft 50% meer beenruimte en beschikt over functies die het vertrouwen van de machinist vergroten en vermoeidheid verminderen. De onder druk staande cabine vermindert trillingsfeedback, verlaagt het geluidsniveau en omvat automatische temperatuurregeling. De nieuwe elektrohydraulische snelheidsgevoelige besturing met forcefeedback zorgt voor comfort gedurende de hele ploegendienst en wordt automatisch stijver bij hogere snelheden en zachter naarmate de snelheid afneemt om het vertrouwen van de machinist te vergroten.
De hogere voorruit van de cabine, ontworpen voor zichtbaarheid, zorgt voor een 25% groter glasoppervlak en een 64% groter wisserveeggebied om de bak beter te kunnen zien. Twee LED-kleurenmonitoren van 10 inch geven de machinebesturing, bedieningsfuncties en de elektronische bedieningshandleiding weer. Een derde scherm van 8 inch biedt een speciaal beeld van de standaard achteruitkijkcamera en kan worden opgewaardeerd tot een multiview-camerasysteem dat 270 graden zicht biedt met detectie van objecten aan de achterkant.
In- en uitstappen in de cabine, samen met alle servicegebieden die toegankelijk zijn vanaf de grond of vanaf een platform, verhogen de veiligheid op het werk. Brede trappen met volledige leuningen aan elke kant zijn in een hoek van 45 graden geplaatst voor gemakkelijke toegang. Een optioneel bekrachtigd toegangssysteem – omhoog en omlaag vanuit de cabine of vanaf de grond – maakt het in- en uitstappen van en naar het achterplatform zelfs nog gemakkelijker.

Vertrouwenwekkende technologie

Geïntegreerd met elektronica, biedt de nieuwe Cat wiellader 995 flexibele niveaus van informatie en technologieën voor een slimme machine en beter geïnformeerde machinist, waardoor de productiviteit van beide wordt gemaximaliseerd. Standaard tip-up preventietechnologie voorkomt onnodige belasting van de aandrijflijn en structurele componenten door volledige uitbreekkrachten te leveren en tegelijkertijd te voorkomen dat de achterbanden aanzienlijk van de grond komen.
Nieuwe optionele Autodig-componenten automatiseren drie van de moeilijkste onderdelen van de graafcyclus bij zowel overslag als bij zware graaftoepassingen om de productiviteit te verbeteren en bandenslijtage te verminderen. Tire Slip Prevention vermindert de bandenslijtage en vermindert de trekkracht voordat de banden worden geplaatst en verhoogt de trekkracht wanneer er neerwaartse kracht wordt uitgeoefend. Auto Set Tyres detecteert paalcontact en heft automatisch tegen de paal om de banden in te stellen en de beschikbare tractie te vergroten, waardoor voortijdig rekken wordt ontmoedigd. Lift Stall Prevention beheert de trekkracht in de graaf om hydraulisch vastlopen te voorkomen bij het heffen door het front, zodat de 995 minder tijd in de stapel doorbrengt.
Een interactieve trainingstool aan boord, optionele machinistencoaching meet en rapporteert over individueel machinistengedrag dat van invloed is op efficiëntie, productie en levensduur van componenten. Instructievideo's bieden training over gemeten gedrag, waarbij zowel het onjuiste als het aanbevolen gedrag wordt getoond. Van de 21 totaal bewaakte operationele technische aspecten, laat het systeem zien hoe de rotatie van de banden op de juiste manier kan worden verminderd, het uitrekken in de graaf kan worden vermeden, de stapel kan worden betreden met een vlakke bak, overmatig gebruik van de waaierkoppeling kan worden vermeden, de storthoogte kan worden verminderd en de kickout kan worden gebruikt.

Beschikbare Payload Overload Prevention verbetert de productiviteit en efficiëntie doordat een grotere laadbak kan worden gebruikt om pass-match-doelen te bereiken over een reeks materiaaldichtheden zonder risico op overbelasting. Het is configureerbaar om de hefarmen te stoppen of te vertragen wanneer het maximaal toegestane laadvermogen, inclusief bakgewicht, wordt overschreden.
Het standaard Vital Information Management System (VIMS) op de nieuwe 995 stelt klanten in staat rechtstreeks verbinding te maken met de machine om toegang te krijgen tot een breed scala aan sensorinformatie en verbeterde machinegegevens. Standaard Cat Product Link maakt het beheer van bedrijfsmiddelen overbodig en biedt externe toegang tot de bedrijfsgegevens van de machine via de gebruiksvriendelijke VisionLink-interface. De 995 ondersteunt verschillende Cat MineStar-oplossingen, waaronder Health, Guide en Terrain.

Minder onderhoud

Met een motorolieverversingsinterval van 500 uur en een langere levensduur van het luchtfilter besteedt de 995 meer tijd aan het werk. Het aantal stuurslangen is teruggebracht van 15 naar 10 en het aantal leidingen is teruggebracht van 11 naar 1 om de betrouwbaarheid van het stuursysteem te verbeteren. Een verbeterd servicestation biedt toegang tot functies zoals koelvloeistof en olie, evenals niveau-indicatoren, en is voorzien van een Cat acculaadaansluiting en indicatielampjes voor brandstoftanks.
Het herontworpen pompcompartiment van de lader verbetert de toegang tot transmissiecomponenten, biedt afvoerpoorten aan de zijkant van de pompen en heeft vereenvoudigde leidingen die rechtstreeks naar de hogedrukschermen lopen. Het compartiment bevat een rempompfilter, werktuigbesturingsfilter en werktuigafvoerschermen, en diagnosepoorten zijn toegankelijk vanaf het voorste loopdek en het pompcompartiment. Groundline-service omvat nu een stuurpilootfilter, transmissiefilters en een ontladingsscherm van de stuurpomp.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar